امروزه تماشای بازی های ویدیویی به یکی از تفریحات بزرگ گیمرها تبدیل شده است، در این مطلب به مفهوم واقعی استریم خواهیم پرداخت و همچنین راه هایی برای ارائه استریم بهتر برای علاقه مندان ذکر خواهیم کرد. با گیمر همراه باشید.
استریم چیست و چگونه استریم کنیم؟
استریم یکی از سیستم های اشتراک گذاری فایل های چند رسانه ای است که این اجازه را به کاربر می دهد تا قبل از دانلود کامل فایل به آن دسترسی داشته باشد.
برای مثال وقتی شما مشغول به تماشای استریم یک ویدیو می شوید دیگر لازم نیست کل فایل را از منبع دانلود کنید و سپس به تماشای آن بنشینید؛ در واقع سیستم استریم اطلاعات و داده ها را بین کامپیوتر کاربر و سرور منبع منتقل می کند و کاربر می تواند در ثانیه به فایل چند رسانه ای دسترسی داشته باشد.
تاریخچه
استریم یک فناوری نسبتا نوپا است که از سال ۲۰۱۰ وارد عرصه شد و خیلی زود توانست طرفداران بسیاری پیدا کند.
در زمینه بازی های ویدیویی استریم یک بخش بسیار جذاب محسوب می شود که علاقه مندان به بازی های مختلف می توانند به تماشای استریم سایر کاربران بنشینند و گیم پلی آن ها را مشاهده کنند.
این فناوری از سال ۲۰۱۱ در سایت توییچ فراهم شد و حال سرویس های استریم در حال گسترش هستند. توییچ در زیرمجموعه فروشگاه اینترنتی آمازون قرار دارد که در دو سه سال اخیر توانسته جامعه بزرگی از گیمرها و استریمرها را دور هم جمع کند.
پلتفرم ها
امروزه کاربران تمامی پلتفرم های گیمینگ نظیر PS4، Xbox One و PC می توانند از بازی های خود استریم تهیه کنند و با دوستان خود به اشتراک بگذارند اما برای استریم در PC باید چندین نرم افزار نصب کنید.
بیشتر بدانید: سرویس گیمینگ اپل معرفی شد
البته این ها تنها پلتفرم های موجود نیستند که قادر به استریم هستند و سایر پلتفرم ها هم می توانند با اعمال بهبودها و تهیه سخت افزارهایی استریم پخش کنند.
استریم PC
وسایل مورد نیاز
شاید در نگاه اول فکر کنید استریم کاری آسان و راحت است، اما تهیه یک ویدیو کاری به مراتب مشکل می باشد که ملزم به تهیه وسایلی است که کار شما را حرفه ای تر و جذاب تر نمایان می کند.
در ادامه ابزاری را ذکر خواهیم کرد که برای تهیه یک استریم بر روی پلتفرم PC لازم هستند.
-
سیستم
توییچ برای تازه کارها و کسانی که قصد دارند وارد دنیای استریم شوند ابتدا سیستم متوسطی را پیشنهاد می کند. به همین منظور بهتر است برای استریم ویندوز ۷ یا نسخه های بروزتر بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.
همچنین یک رم ۸ گیگابایتی و حداقل CPU اینتل Core i5-4670 یا AMD FX-8350 لازم خواهید داشت تا برای اجرای بازی های جدید مشکلی نداشته باشید.
بدون شک یکی از موارد لازم یک کارت گرافیک است که توییچ نسخه Direct X 10 را توصیه می کند.
- میکروفون
شاید برای چت های درون بازی میکروفون هدست یا میکروفون ساده شما کافی باشد و کار شما را پیش ببرد، ولی اگر قصد درست کردن ویدیوها یا استریم های Let’s Play داشته باشید، ابتدا باید یک میکروفون با کیفیت تهیه کنید.
- وبکم
یکی از نقاط قوت استریمرهای موفق این است که حین استریم حالات روحی و احساسات خود را به خوبی برای تماشاگران بیان می کنند و یا شوخی هایی را در طول استریم با کاربران می کنند که می تواند کمک بسزایی در جمع کردن طرفدار برایشان داشته باشد.
پس وب کم به استریمر کمک خواهد کرد تا حس و حال خود را بهتر به علاقه مندان نشان دهد.
- کارت Capture
برای این که استریمی با کیفیت داشته باشید وجود یک کارت Capture مناسب می تواند بسیار به کارتان آید.
توسط این سخت افزار می توانید صدا و تصویر استریم خود را بهبود ببخشید و حتی فایل خود را ضبط کنید و برای دوستان و علاقه مندان به اشتراک بگذارید.
- نرم افزار مناسب
تقریبا بخش سخت افزار به پایان رسید اما برای این که این سخت افزارها را با هم هماهنگ کنید باید نرم افزاری وجود داشته باشد که آن ها را مدیریت کند و صدا و تصویر استریم را برای کاربر نشان دهد.
توسط این نرم افزارها می توانید بخش های مختلف تصویر و صدای خود را مدیریت کنید که در افزایش کیفیت استریم نقش بزرگی ایفا می کند.
برای این که وجود نرم افزار را درک کنید یک مثال می زنم. ابتدا این را بدانید که استریم یک ویدیو مسئله ای کاملا جدا از ضبط کردن یک ویدیو است، در استریم هیچ گونه ویرایش تصویر وجود ندارد و ویدیو شما مستقیما برای کاربر پخش می شود.
نرم افزارهای متعددی وجود دارند که با استفاده از آن می توانید استریم ایده الی را داشته باشید.
اما در بیان برنامه های مختلفی که در سطح اینترنت وجود دارند سه نرم افزار Player.me، OBS و XSplit به دلیل داشتن امکانات مختلف و رایگان بودنشان محبوبیت بالایی دارند؛ البته خود توییچ نیز این برنامه ها را تایید کرده است.
بیشتر بدانید: Google Stadia روش جدید بازی
در ادامه نیز می توانید نحوه کار با نرم افزارهای مذکور را مشاهده کنید.
- نرم افزار XSplit
XSplit دارای اپیلیکیشن می باشد که از طریق آن می توانید تنظیمات مختلفی از جمله سفارش سازی ظاهر استریم، وب کم و بازی مورد نظرتان را انجام دهید.
نام این اپلیکیشن XSplit Gamecaster می باشد که کار را برای کاربر آسان کرده و از طریق آن می توانید بخش های مختلف نرم افزار خود را کنترل کنید. این اپلیکیشن سرویس های توییچ، یوتیوب و Livestream را پشتیبانی می کند.
XSplit برای همه کاربران رایگان می باشد اما نسخه حرفه ای این نرم افزار پولی می باشد که اگر قصد دارید مسیر استریمر شدن را با قدرت طی کنید حتما در ادامه راه نیازتان خواهد شد.
پیکربندی استریم از طریق برنامه XSplit
- XSplit را باز کنید.
- به قسمت Broadcast سپس Add Channel و در نهایت Twitch بروید.
- به قسمت Authorize رفته و یوزر و پسوورد اکانت Twitchخود را وارد کنید.
- حال به گزینه Finish می رسید. XSplit به شکل خودکار رزولوشن مناسب را انتخاب خواهد کرد.
- در این مرحله با ویرایش Stream Properties خود گزینه OK را انتخاب کنید.
تنظیمات The Scene و Going Live
- در بخش The Screen در قسمت پایین سمت چپ رابط کاربری XSplit گزینه Add را انتخاب کنید.
- روی Game Capture به دنبال بازی خود باشید و آن را انتخاب کنید.
- باری دیگر Add را انتخاب کنید هر منبع اضافی مانند تصویر، یا فید وبکم را می توانید در نظر بگیرید.
- هر منبع را به دلخواه خود بکشید و تغییر دهید. برای مثال شما ممکن است بخواهید از بازی خود فیدبکی دریافت کنید و به طور برجسته می توانید دریافتی داشته باشید. در قسمت فید وبکم با کادر کوچکی رو به رو می شوید.
- سپس بخش Broadcast و در نهایت Twitch برای استریم زنده انتخاب کنید.
- نرم افزار (Open Broadcaster Software (OBS
OBS یکی از اصلی ترین نرم افزارهای استریم در سرتاسر جهان می باشد که هم می توان به طور خودکار تنظیمش کرد و هم تنظیمی دستی دارد که بهتر می توانید شخصی سازی اش کنید.
اگر اطلاعات کافی درباره بخش های این نرم افزار ندارید شاید تنظیم خودکار بهترین راه برای شما باشد.
به همین منظور ابتدا باید در بخش Tools نرم افزار به دنبال Auto-Configuration Wizard باشید و بعد از آن اجازه دهید تا برنامه آنالیزی را برای کانفیگ خودکار انجام دهد.
اما اگر می خواهید تنظیمات بهتری داشته باشید روش دستی را توصیه می کنیم.
- بخش Stream
سرویس مورد نظر (Twitch، You Tube و …) را انتخاب کنید، سپس سرور خود را مشخص کنید که باید منطقه اش متناسب با ریجن پلتفرم انتخاب شود و در نهایت کد Stream Key خود را به نرم افزار بدهید.
- بخش Output
پایین تر از بخش Stream گزینه ای بنام Output وجود دارد، از طریق این بخش می توانید بیت ریت تصویر و صدای خود را تنظیم کنید. همچنین از در این بخش از طریق Recording می توانید این گزینه را فعال کنید تا همزمان با استریم فایلی هم از آن در رایانه شخصی تان ذخیره شود.
در بخش Output حتما توجه داشته باشید که Encoder را متناسب با تنظیمات قبلی انتخاب نمایید.
*توجه*
مقدار بیت ریت (Bitrate) در واقع مقدار اطلاعاتی است که شما برای سرورهای پلتفرم خود ارسال می کنید، پس بیت ریت هرچه بالاتر باشد به پهنای باند بیشتری نیاز خواهید داشت.
- بخش Video
در این بخش می توانید فریم ریت و رزولوشن تصویر خروجی خود را تنظیم کنید ولی همانطور که بالا گفته شد هرچه نرخ فریم ریت و کیفیت تصویر بالا برود به پهنای باند بیشتر و اینترنت بهتری نیاز خواهد بود.
استریم کنسولی
در بالا به مواردی اشاره کردیم که برای شروع استریم باید داشته باشید. بین این موارد سخت افزار و نرم افزار وجود داشتند اما فرآیند تولید محتوا برای استریم کنندگان کنسولی این گونه نخواهد بود.
کسانی که می خواهند استریم خود را بر روی کنسول انجام دهند زیر ۱۰ ثانیه می توانند این کار را شروع کنند اما اول از همه باید در سرویس مورد نظر مثلا توییچ یا Google Stadia ثبت نام کنند.
- PS4
کاربران پلی استیشن ۴ پس از پشت سرگذاشتن مرحله ثبت نام، هنگامی که وارد بازی شدند دکمه Share را فشار دهند، اول گزینه Broadcast Gameplay و پس از آن گزینه Twitch را انتخاب کنید.
حالا شما وارد سایت توییچ شده اید، پس از اینکه ثبت نام نهایی شد، به منوی کنسول باز می گردید. مراحل بالا را دوباره تکرار کنید. یعنی ابتدا دکمه Share، سپس Broadcast Gameplay و در نهایت Twitch. حالا گزینه Start Broadcast را می بینید. آن را فشار دهید تا استریم گیم پلی آغاز شود.
- Xbox One
مایکروسافت پا را یک قدم جلوتر از سونی گذاشته و اپلیکیشن توییچ را بطور رایگان در فروشگاه Xbox Live قرار داده است.
برنامه را باز کنید، گزینه Broadcast را انتخاب نمایید تا از شما کد فعالسازی درخواست شود. هر زمان اکانت شما روی کنسول Xbox One فعال شد، می توانید با ورود به اپلیکیشن، یا در صورت داشتن کینکت، با گفتن عبارت “Xbox, Broadcast”، استریم بازی را آغاز کنید.
کینکت یا دوربین پلی استیشن
کاربران PC برای این که در گوشه صفحه استریم تصویری از خود نمایان کنند تنها لازم است یک وب کم خریداری کنند اما دارندگان Xbox One و PS4 باید دوربین های مخصوص به کنسول خودشان را تهیه کنند.
ارتباط برقرار کنید
در زندگی امروزی برقرای ارتباط چه بطور حضوری و یا بطور مجازی بسیار مهم است و هرچه این رابطه صمیمانه تر باشد ذهنیت خوبی از شما در خاطر سایر افراد باقی خواهد گذاشت.
یکی از روش هایی که استریمرها می توانند استفاده کنند تا دنبال کنندگان زیادی را به سمت خود جذب کنند برقراری ارتباط صمیمانه با آن ها است.
به عنوان مثال در صفحات اجتماعی خود سعی کنید سوالات دنبال کنندگان را جواب دهید، از برنامه های آینده خود برایشان توضیح دهید ولی همیشه قسمتی از آن را برای هیجان زده کردنشان مخفی نگه دارید.
در هنگام استریم به توضیح داستان و محتوای بازی بپردازید و در کمال احترام از شوخی های زبانی استفاده کنید.
استریم تنها بازی کردن و پخش ویدیوی شما نخواهد بود، پس اگر کاربر واکنش جذابی از استریمر نبیند خیلی زود حوصله اش سر خواهد رفت؛ سعی کنید احساس دورنی تان را در هنگام تجربه یک بازی خاص را به زبان بیاورید.
برای مثال هنگامی که یک بازی ترسناک را استریم می کنید از ترس و وحشتی که وجودتان را تسخیر کرده است بگویید و سعی کنید کاربر را درگیر کنید.
کسب درآمد
بی شک همه ما دوست داریم در زمینه ای که فعالیت می کنیم درآمدی داشته باشیم و بتوانیم از شغل خود لذت ببریم.
بله گیمر بودن و استریم کردن بازی های ویدیویی امروزه یکی از پول سازترین شغل های جهان است که سال به سال هم در حال توسعه می باشد و در سال های اخیر نیز مشاهده کرده ایم که جامعه استریم کنندگان در حال افزایش می باشد.
سرویس های استریم مانند توییچ این امکان را برای کاربران و استریم کنندگان فراهم آورده اند تا در کنار بازی کردن و استریم بتوانند درآمدزایی کنند.
برای مثال امروزه استریمرهای بزرگی همچون نینجا برای استریم یک بازی ویدیویی مبالغ هنگفتی را از سازندگان آن عنوان دریافت می کند و یا اگر برند یا استریم کننده دیگری را تبلیغ کند شک نکنید که پول خوبی به جیب زده است.
البته توییچ بخشی بنام Donate را مختص به استریمرها قرار داده است که کاربران از طریق آن می توانند به استریمر محبوب خود پول بدهند.
در این بخش می توان هدفی برای جمع آوری این پول انجام داد، به عنوان مثال استریمری در هدف خود قرار داده است تا بازی جدیدی را خریداری کند و کاربران برای این که بتوانند گیم پلی این بازی را توسط استریمر محبوبشان تجربه کنند مبلغی را برای کمک واریز می کنند.
نظرات