کریتوس و دنیای جدیدی که میزبانش است هر دو بسیار تغییر کرده اند، با ما همراه باشید تا دنیای اسکاندیناوی را کند و کاو کنیم و نکاتی را از بازی برایتان بازگو کنیم. شما می توانید اخبار بازی، نقد و بررسی بازی و همچنین گیم پلی بازی ها را همیشه در سایت ما دنبال کنید. با گیمر همراه باشید.
اگر به یاد داشته باشید در انتهای نسخه سوم بازی God of War دیدیم که کریتوس شمشیر المپ را وارد شکم خودش کرد و به زندگی سختش پایان داد!
البته پایانی که شبیه شروعی دوباره بود. در این صحنه دوربین تنها رد خون کشیده شده روی زمین را نشان می دهد و به طور قطع نمی توان گفت کریتوس مرده است. پس همین ابتدای کار می گویم که در نسخه جدید God of War خبری از وقایع گذشته نیست و باید حالا حالاها تشنه بمانیم!
کریتوس نامی است که با شنیدنش تنها خشم و خون ریزی جلوی چشمانمان نقش می بندد اما در نسخه جدید خبری از آن کریتوس بی کله و عصبانی نیست که وقت و بی وقت همه چیز را بهم میریخت و دنیایی را سلاخی می کرد.
حضور پسری بنام آترئوس باعث شده است تا کریتوس نسبت به گذشته آرام تر باشد و حداقل خشمش را کنترل کند؛ اما این بدان معنا نیست که دیگر کریتوس را خشمگین و با چهره وحشتناک نخواهیم دید؛ چرا که این ها از صفات دوست داشتنی کریتوس هستند و همه ما کریتوس را با این چیزها می شناسیم.
یه “این پسر آخر کار دستمون میده” خاصی تو چشماشه
سانتامونیکا وقتی که بازی را رونمایی کرد بسیاری بر این عقیده بودند که بازی دیگر حس و حال گذشته را ندارد و قدمی به عقب محسوب میشد. اما زمانی که بازی را تجربه کنید تمامی این حرف ها را پس خواهید گرفت.
از جمله تغییرات بازی می توان به دوربین بازی اشاره کرد که دیگر نمایی دور ندارد و درست پشت سر کریتوس قرار گرفته است که هیجان بازی را بالا می برد و در مبارزات باید مواظب همه جهات بود.
اما تنها مشکل این نما این است که در هنگام رویارویی با دشمنان بلند قامت، نمی توان نیم تنه بالایی آن ها را دید و حتی در برخی از مبارزات که تعداد زیادی از دشمنان در صفحه هستند بازی کیفیت نامناسبی به خود می گیرد ولی این دلیل نمی شود که تا انتهای بازی دوربین را مشکل بزرگی نامید.
محیط اطراف بسیار با جزئیات و پویا طراحی شده
کریتوس در طول همه این سال ها با شمشیرهای Blades of Chaos بسیاری از دشمنان خود را نابود کرده و بی شک می توان گفت محبوب ترین سلاح این مجموعه به حساب می آید؛ اما کریتوس دیگر در یونان نیست و باید برای رویارویی با دشمنان جدید، سلاحی متناسب با آن ها انتخاب کند.
لوایتن (Leviathan) سلاحی است که دنیای نورس آن را به کریتوس تقدیم کرده است. تبری که در ابتدای بازی شاید آن حس ویران کنندگی شمشیرهای کریتوس را نداشته باشد اما پس از گذشت مدتی، بسیار به آن علاقه پیدا خواهید کرد.
این تبر توسط دورف ها، برادران هولدرا یعنی «سیندری و براک» ساخته شده است؛ کسانی که ساخت چکش معروف ثور یعنی Mjölnir را نیز بر عهده داشته اند. این سلاح روی تیغه ی خود چند دبیره رونی (Runes) دارد که حامل قدرت های مختلفی است؛ مثل خاصیت استفاده از یخ و قابلیت احضار تبر از فاصله ی دور.
براک؛ دورف استقلالی!
همچنین دو شکاف برای حملات رونیک روی سلاح وجود دارد که یکی برای حمله ی سنگین و دیگری برای حمله ی سبک تعبیه شده است. مواردی نیز در سراسر بازی وجود دارد که به وسیله ی آن ها می توان به شخصی سازی لوایتن پرداخت.
این تبر به قدری خوش دست است که هر بار می خواهید آن را به فرق سر دشمنان پرتاب کنید و بلافاصله احضارش کنید تا به سرعت به دستتان برگردد. کریتوس می تواند لوایتن را به هر نقطه ای که دلش می خواهد پرتاب کند و خرابی به بار آورد؛ البته این تبر در هنگام بازگشت هم امکان تخریب دارد و به خوبی می تواند جای خالی شمشیرهای هرج و مرج را پرکند.
همیشه شاهد این بوده ایم که کریتوس به تنهایی جلوی دشمنانش قد الم کرده و توانسته از ریز و درشت تا پیر و جوان را به هلاکت برساند؛ اما این بار مسئله فرق دارد.
کریتوس که قبلا یکبار خانواده خود را از دست داده، خاطره تلخی را همیشه در ذهن دارد و دلش نمی خواهد باری دیگر شاهد چنین صحنه هایی باشد؛ پس به مراتب، سنجیده تر عمل می کند و برای بیرون ریختن خشمش عجله نمی کند.
این خونه رو فراموش نکنین! آخر بازی یه سر بهش بزنید
کریتوس با ورود به اسکاندیناوی با شخصی بنام Faye ازدواج کرده و حال پسری بنام آترئوس دارد که سعی دارد همانند پدر، جاه طلب و مبارز شود!
آترئوس برخلاف ادعای بسیاری اصلا دست و پا گیر نیست و سازندگان به خوبی توانسته اند روی حرکات او کار کنند تا با دشمنان دیگر وارد مبارزه شود بدون اینکه کریتوس را دچار دردسر کند؛ البته نه همه جا!
آترئوس یکی از المان های موفقیت کریتوس در مقابل دشمنان به حساب می آید و در طول بازی نیز می توان لباس ها و توانایی هایش را ارتقا داد.
مبارزات خیلی باحال شدن، کافیه تبر رو بزنی تو مخ دشمنان و با مشت و لگد لهشون کنی
حرف از ارتقا شد، اجازه دهید به سیستم ارتقای سلاح ها و لباس ها بپردازیم که قبلا شاهد همچین چیزی در مجموعه God of War نبودیم.
در نسخه های قدیمی شاهد این بودیم که کریتوس هر دشمنی را که میکشت مقداری از خونش به عنوان ارتقا دهنده سلاح هایش جمع میشد ولی حال کریتوس باید به دنبال صندوق هایی باشد که در جای جای دنیای بازی حضور دارند و کمک می کنند تا با سلاح هایتان آسیب بیشتری به دشمن وارد کنید.
البته برخی از این صندوق ها قفل هستند و تنها کلید باز کردن آن ها حل پازل هایی هست که تنوع نسبتا خوبی دارند.
سیستم ارتقا خیلی خفنه، لباس ها و توانایی های کریتوس رو میتونین تغییر بدین
علاوه بر صندوق ها، برخی از دشمنان دارای آیتم های با ارزشی هستند که با کشتن آن ها می توانید این آیتم ها را بدست بیاورید و برای ارتقای لباس، زره ها و سلاح هایتان استفاده کند.
با پیدا کردن سنگ ها و آیتم های داخل جعبه ها می توانید به دو برادر دورف، سیندری و براک مراجعه کنید تا آن ها تغییراتی را روی سلاح و زره هایتان اعمال کنند. همچنین می توانید با انجام ماموریت هایی برای آن ها به عنوان هدیه از ارتقای زره و سلاح هایتان استفاده کنید.
در کنار سیستم ارتقای لباس ها و سلاح های کریتوس، می توان توانایی های وی را در زمینه حمله، دفاع و یا توانایی های آترئوس بهبود بخشید. این توانایی ها توسط سکه هایی که در اختیار دارید ارتقا می یابند و باعث می شوند تا در مقابل دشمنان قوی هیکل و سرسخت، مبارزات بهتری داشته باشید.
همانند گذشته سیستم دفاع یکی از بخش های مهمی هست که کریتوس می تواند از آن برای عقب راندن و دفع ضربات دشمنان استفاده کند.
علاوه بر این ها حتما باید حواستان به آترئوس باشد! چرا که آترئوس یکی از کلیدهای پیروزی کریتوس در مبارزات است و با کمانش می تواند تیرهای مرگباری به سمت دشمنان روانه کند و یا با آن موجودات عجیب الخلقه را خفه کند.
توانایی های کریتوس و آترئوس را متناسب با هم ارتقا دهید
دنیای نورس همانند یونان پر از موجودات عجیبی است که همه شان برای کریتوس تازگی دارند و به شخصه این انتظار را داشتم همانند نسخه های قبلی، تنوع دشمنان بیشتر از چیزی باشد که در بازی مشاهده کردم؛ اما این تنوع به میزانی است که رضایت کننده باشد و مبارزات را به تکراری شدن نکشاند.
البته سازندگان با دادن برخی ویژگی ها به دشمنان توانسته اند تنوع لازم را بوجود بیاورند. برای مثال در طول بازی دراگرها در شکل و شمایل های مختلفی ظاهر می شوند که می توانند کریتوس را دچار دردسر کنند.
برخی از دراگرها در بازی دارای قدرت یخ هستند و با توجه به اینکه تبر کریتوس هم از جنس یخ است نمی تواند با آن به دراگرهای یخی ضربه وارد کند؛ بنابراین باید با مشت های سنگینش دراگرها را له کند.
الان دایره رو بزنم یا با تبر نصفش کنم؟
دراگرها، والکری ها، الف ها، غول ها و ترول ها از جمله موجوداتی هستند که به عنوان دشمن روبروی کریتوس قرار گرفته اند ولی نمی دانند که چه آینده شومی در انتظارشان است!
ترول ها موجوداتی قد بلند می باشند که دارای یک تکه چوب در دستشان هستند و با توجه به جنسی که دارند (یخی، سنگی و آتشین)، جنس این چوب تغییر می کند و همچنین عملکردشان هم متفاوت می باشد.
نکته پایانی درباره دشمنان کریتوس در نسخه جدید اینکه، مراقب والکری ها باشید!
به شخصه منتظر حضور خدایان زیادی در بازی بودم و انتظار داشتم کریتوس حداقل با یکی از بلند مرتبه های دنیای نورس نبرد دیوانه واری داشته باشد.
تنها شخصیت منفی مهمی که از سوی خدایان فرستاده شده بود تا سد راه کریتوس شود، شخصی بنام بالدر است.
یبار بهت گفتم برو دم در خونه خودتون بازی کن
بالدر (Baldr) رب النوع نور، لذت، پاکی، معصومیت و دوستی در اساطیر اسکاندیناوی است. او پسر اودین و فریگ، هم در میان خدایان و هم در میان انسان ها محبوب بود، و انسان ها او را بهترینِ خدایان می دانستند. او بسیار زیبا، خردمند و خوش زبان بود، هر چند که قدرت کمی داشت.
بیشتر از این به شخصیت بالدر نمی پردازم ولی در مقاله ای دیگر حتما به طور عمیق به بررسی او و دلیل حضورش به عنوان اولین و آخرین دشمن مقابل کریتوس خواهیم گفت.
نوبتی هم باشد نوبت سیستم مبارزات بازی است.
این سیستم از جمله بخش هایی است که از نسخه های قبلی حفظ شده و البته برخی جزئیات جدید به آن افزوده شده است. ضربات با دکمه R2 به دشمنان وارد می شود و اگر پشت سرهم این دکمه رافشار دهید دو ضربه ابتدایی سبک و نهایتا یک ضربه سنگین به دشمن وارد خواهد شد.
همچنین کریتوس دارای سپری هست که با فشردن دکمه L1 ظاهر می شود و می تواند جلوی ضرباتی مثل مشت و شمشیر را بگیرد ولی نباید انتظار بیشتری از آن در مقابل ترول ها یا غول ها داشته باشید.
برخی دشمنان تنها یک راه برای شکست دارن، صبور باشید!
کریتوس در این نسخه هم دارای قدرت Rage است که با فشردن دو آنالوگ یا همان دکمه های L3 + R3 فعال می شود و می توان به کمک آن دشمنان سرسخت را از پا انداخت. این قدرت بیشتر به کمک ضربات مشت کریتوس بدست می آید و ضربات تبر کمتر کمکی به جمع شدن نیروی کافی برای فعال کردن آن می کند.
در بالا صحبت هایی درباره کاراکترهای منفی و دشمنان بازی God of War کردیم. اجازه بدهید سری به دوستان کریتوس بزنیم و ببینیم آن ها در طول بازی چه نقشی دارند.
کریتوس همیشه بخاطر خشم و عصبانیتش، دوستان و نزدیکان کمی داشته که در نهایت همان ها هم به هلاکت رسیده اند؛ حال چه بدست خود کریتوس و یا بدست دشمنانش!
در نسخه جدید God of War با زنی بنام Freya آشنا می شویم که در صدد آن است تا کمکی به کریتوس و پسرش کند. فریا از جمله افرادی که می داند کریتوس یک خدا هست و از سرنوشت او باخبر است!
اگه بازی ایرانی بود آخرش این با کریتوس ازدواج می کرد 🙂
بیشتر از این ها نمی توان شخصیت های بازی را لو داد، چرا که داستان بازی برای کسانی که بازی را انجام نداده اند بی مزه می شود، فقط سعی در این داریم تا نکاتی را گوشزد کنیم که کمتر کسی به آن ها توجه داشته است.
پس از فریا با شخصیتی بنام میمیر آشنا می شویم که در واقع داناترین فرد اسکاندیناوی است و به کریتوس کمک می کند و حتی او را برادر صدا می زند!
میمیر در اساطیر اسکاندیناوی، غولی بود که در میان گروهی از خدایان به نام آسیر، به دانش و خرد شهرت داشت و نگهبان چاه الهام و آگاهی واقع در یوتون هایم، زیر ریشه های درخت جهان، ایگدراسیل بود.
کلتو بیار جلو
چاهی که اودین در ازای نوشیدن آب آن، قدرت الهام و آگاهی از آینده به او داده شد و ناگزیر یکی از چشم هایش را از دست داد. میمیر در طی جنگ آسیر و ونیر، توسط ونیرها کشته و سر بریده شد.
پس از جنگ میان آسیرها و ونیرها، آن ها برای اطمینان از برقراری صلح گروگان هایی در میان خود داد و ستد کردند. آسیرها هونیر، مردی بلندقامت و خوش رو را به همراه میمیر، خردمندترین مرد در میان آسیرها را فرستادند. هونیر نزد ونیرها به چشم یک سالار دیده می شد، اما بدون دانش میمیر قادر به سخنوری نبود.
بر این اساس ونیرها احساس فریب خوردن کردند و در نتیجه سر میمیر را بریده و به آسگارد، نزد اُدین فرستادند. اُدین خرد و آگاهی خود را از سر بریده میمیر، که خردمندترین آسیر بود، به دست آورده است.
میمیر داستان های جالبی تعریف میکنه، حتما بهش گوش بدین
او این سر را پیش خود نگه داشت و با استفاده از گیاهان ویژه ای از آن در برابر فساد محافظت کرد و با خواندن ورد و افسون، کاری کرد که به سخن درآید و در مواقع ضروری با او مشاوره می کرد.
در بازی God of War هم شاهد این هستیم که میمیر توسط کریتوس از طلسم اودین نجات می یابد و با متوجه شدن سرگذشت کریتوس، ارادتش به او بیشتر هم می شود.
God of War از جمله بازی هایی هست که در طول این سال ها از داستانی غنی برخوردار بوده و همیشه توانسته با روایتی تراژدی، مخاطب را درگیر خود کند.
همه ما بازی God of War 3 را با کلی سوال بدون جواب رها کردیم و چندین سال منتظر انتشار نسخه جدید بودیم تا از وقایعی که این مدت بر سر کریتوس آمده با خبر شویم و حتی بدانیم که چگونه کریتوس پایش به اسکاندیناوی باز شده است.
اما این سوالات بازهم بدون پاسخ باقی خواهند ماند و کوری بارلوگ هیچ عجله ای برای روایت داستان بازی ندارد. اما بارلوگ از آن دسته افرادی است که خیلی خوب بلدند زمینه سازی کنند تا وقایع بزرگ را به زیبایی هرچه تمام به تصویر بکشند.
ینی کی بود، چطوری منو میشناخت؟!
روایت مردی که همسرش را به تازگی از دست داده و غم و اندوه گذشته باری دیگر سراغش آمده و از سویی دیگر دشمنانش از حضورش با خبر شده اند؛ در این بین پسری همراه اوست که مانع بسیاری از جاه طلبی هایش می شود و باید کمی با احتیاط رفتار کند.
همه این ها رفتارهایی هستند که با داستان بازی رابطه تنگاتنگی دارند و اوج هیجان داستان بازی مربوط به بخش آخر هست که در بالا اشاره کردم با دقت انجامش دهید؛ چرا که در نسخه های بعدی به کارتان خواهد آمد!
فکر کنم تقریبا تمام نکات بازی بطور سر بسته ذکر شد و داستان بازی به نوعی دست کسانی که تجربه اش نکرده اند آمد.
پرشکوه و گیج کننده مثل پایان God of War
بازی با پایان شگفت انگیزی روبرو است و مطمئنا دود از سر همه تان بلند خواهد شد؛ حتما قسمت آخر بازی را با دقت انجام دهید و خط به خط دیالوگ ها را با دقت مطالعه نمایید تا متوجه شوید چه پیچیدگی در دل بازی قرار دارد و قرار است نسخه های بعدی به چه شکلی باشند.
همچنین در ادامه می توانید گیم پلی جذابی از بازی را تماشا کنید که نفس ها را در سینه حبس می کند و می توانید لحظه به لحظه گیم پلی را احساس کنید.
برای دانلود ویدیو از صفحه آپارات گیمر اقدام نمایید
نظرات