The Surge 2 هم همانند نسخه اولش با الهام از سری سولز ساخته و با واکنش خوب منتقدین مواجه شده است. در این مقاله به نقد و بررسی The Surge 2 خواهیم پرداخت. با گیمر همراه باشید.
نقد و بررسی بازی The Surge 2
- تاریخ انتشار: ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۹ – ۷ مهر
- سازنده: Deck13
- ناشر: Focus Home Interactive
- پلتفرم: PC ،PS4 و Xbox One
- متاکریتیک: ۷۵
سال هاست که سری سولز دنیای گیم را متحول کرده است و کمتر عنوانی را می توانیم پیدا کنیم که انقدر درگیر کننده و چالش برانگیز باشند و اگر رو راست باشم تمام کردن هر نسخه کم کم ۲ سال وقت ببرد.
بنا به گفته سازندگان، سری The Surge از نظر گیم پلی و میزان سختی با الهام از دارک سولز ساخته شده است اما در شکلی دیگر و با داستانی کاملا جدا.
گفتم داستان، بهتر است همین ابتدای کار اشاره ای داشته باشم؛ داستان بازی از پرتاب موشکی به خارج از جو آغاز می شود و در ادامه هواپیمایی را مشاهده می کنیم که شخصیت اصلی بازی به همراه عده ای دیگر داخل آن قرار دارند و این هواپیما پس از چند لحظه در حال سقوط دیده می شود و سپس دختر بچه ای را به صورت مشکوک مشاهده می کنیم که کلماتی را زیر لب می گوید و بی هوش می شویم.
در این پرواز یک نیروی شیطانی در حال بلعیدن مسافران است و به نوعی ذهن و جسم آن ها را تسخیر کرده و تحت امر خود در می آورد.
پس از این صحنه کاراکتر اصلی روی تختی در بیمارستان به هوش می آید و شهر خود را تسخیر شده توسط این نیروی مرموز پیدا می کند.
این اتفاق باعث شده تا شهر پر بشود از ربات ها و انسان هایی که روی آن ها سیستم عصبی و اگزو اسکلت خاصی پیاده شده و ایست پلیس هایی که حالا تحت امر این نیرو قرار گرفته اند.
البته کاراکتر اصلی بازی زمانی که در بیمارستان بی هوش بوده روی او هم این سیستم عصبی کار گذاشته شده و او بعدا زره هایی را خواهد پوشید تا بهتر بتواند با دشمنان رویارویی کند و همچنین راه نابود کردن این نیروی سیاه را بیابد.
سیستم شخصی سازی

سیستم شخصی سازی بازی این اجازاه را می دهد که از کاراکتر مونث هم به عنوان شخصیت اصلی بازی استفاده کنید.
همان ابتدای کار شاهد سیستم شخصی سازی بی نظیر بازی هستیم که این امکان را برای هر گیمری فراهم می کند تا کاراکتر خود را به نحوی که دوست دارد خلق کند و با وی به ماجراجویی بپردازد.
سیستم شخصی سازی بازی تنها به ظاهر و قیافه ختم نمی شود بلکه در طول بازی هم می توانید زره ها و سلاح های خود را ارتقا دهید و توانایی های مختلفی را روی آن ها پیاده کنید که با سبک مبارزه ای شما هماهنگی دارند.
در بخش هایی از بازی خاطراتی از آن دختر کوچکی که در هواپیما دیدیم در ذهنمان مرور می شود و سپس معلوم می شود که همه این کارها برای پیدا کردن او است چرا که او نیروهای خاصی دارد که جواب همه این سوال هاست و حال همه بدنبال او هستند.
قدرت انتخاب در بازی
در طول بازی می توانید با افراد مختلف گفتگوهایی را داشته باشید و به آن ها کمک کنید و خط داستانی آن ها را در بازی پیش ببرید یا اینکه می توانید درخواستشان را برای کمک رد کنید.
این المان دقیقا از سری سولز گرفته شده است اما در ابعادی بسیار کوچکتر با کاراکترهای نه چندان جالب که فکر نمی کنم بعدها هم در ذهنتان بمانند!
گرافیک بی نظیر که نقطه قوت The Surge 2 می باشد
بازی دارای جلوه های بصری ویژه و عالی است که در نقاط مختلف بازی می تواند حیرت زده تان کند و جزئیات به خوبی در آن کار شده اند.
محیط های مختلف بازی و صحنه های مبارزه به خوبی حس و حال یک اتمسفر سنیگن و متناسب با بازی را ارئه می دهند و کمترین ناهماهنگی در این زمینه دیده نمی شود و باید به تیم طراح جلوه های بصری و گرافیکی تبریک گفت که همچین عنوان بی نقصی را ارائه داده است.

بازی سعی کرده تا با یک گرافیک بی نظیر جای خالی سایر نقص ها را پر کند اما این برای یک سولز باز کمی اذیت کننده خواهد بود.
در نسخه اول تنها شاهد محیط های صنعتی بودیم ولی حالا بازی در جنگل های سرسبز، در مناطق ویران شده و آب گرفته و تونل های تاریک و زیرزمینی جریان دارد که جذابیت بازی را بیش از پیش کرده است.
دشمنان تکراری؛ هرگز!
شاید شما هم با من هم عقیده باشید که تکرار بیش از حد، چه در دنیای واقعی و جه در دنیای گیم و مجازی می تواند حوصله هرکسی را سربیارود.
برای مثال فرض کنید شما هر روز که از خواب بیدار می شوید یک صحنه را مدام تکرار کنید و اتفاقات خاصی را شاهد نباشید؛ این مسئله منجر به این می شود که شما کم کم روند و روال زندگی را می فهمید و دیگر چیز هیجان انگیزی پیش رو نخواهید داشت.
بازی هم به همین صورت است که اگر مدام یک شخصیت یا دشمن را بطور مکرر طی آن مشاهده کنید دیگر جذابیتی برایتان نخواهد داشت و آن بازی هرچقدر هم که دارای گرافیک و داستان عالی باشد به مرور کسل کننده خواهد شد.
بی شک یکی از اصلی ترین دغدغه های گیمرها تنوع دشمنان در طول بازی است که به هیچ وجه دوست ندارند برای دفعات مکرر با یک نوع دشمن روبرو شوند و حال سازندگان The Surge 2 از نسخه اول عبرت گرفته اند و تنوع تعداد دشمنان را بالا برده اند تا بازیکن به هیچ وجه احساس تکراری بودن نداشته باشد.
گیم پلی سخت اما جذاب
همانطور که از یک عنوان سولز لایک انتظار می رود، گیم پلی بازی سخت و طاقت فرسا است و مخصوصا در رویارویی با یک باس ممکن است اوایل حسابی اذیتتان کند ولی با ارتقای سلاح ها و زره خود و همچنین توانایی خود می توانید به راحتی در بازی پیشروی کنید.
در بازی سیستم لوت و فارمینگ هم موجود است که باعث می شود تا برای گرفتن تروفی های مختلف و بدست آوردن قابلیت های متنوع تمام مناطق را زیر و رو کنید و حتی این موضوع ارزش این را دارد که بازی را برای چندین بار تکرار کنید.

در برابر دشمنان هم می توانید جای خالی دهید یا این که ضرباتشان را دفع کنید تا نوار انرژی خود را پر کنید.
اسکلتی که روی ستون فقرات شخصت اصلی قرار گرفته است مرکزیت گیم پلی می باشد که با ارتقای آن می تواند با دشمنان بزرگ تر و سرسخت تر به راحتی مبارزه کند.
Tech Scrap نام هسته آیتم اصلی بازی است که همانند روح در دارک سولز می باشد. به کمک این آیتم می توانید در یکی از پایگاه ها جنبه های مختلف شخصیت خود را ارتقا دهید که همانند بونفایر دارک سولز هستند.

در ابتدا بدنتان برای برخی از کارها برای مثال باز کردن درها ضعیف است، توانایی های خود را ارتقا دهید و باز به سراغ این مکان ها بیایید.
گفتم بونفایر؛ اگر به یاد داشته باشید در دارک سولز زمانی که در این محل ها اقدام به ارتقا می کردید هم آیتم های سلامتی پر می شدند و هم این که تمامی دشمنان آن منطقه دوباره زنده می شدند؛ در The Surge 2 همین روال نیز موجود است.
قبل از رفتن به پایگاه برای استراحت هرچه دشمن بیشتری را بکشید ضریب گرفتن آیتم از آن ها بالا می رود و میزان Tech Scrap می توانید دریافت کنید هم بالا خواهد رفت.
زمانی هم که کشته شوید Tech Scrapها در همان جا باقی خواهند ماند و یک بار فرصت دارید که برگردید و آن ها را بردارید و اگر این فرصت را از دست بدهید برای همیشه از بین خواهند رفت.
در مبارزات این امکان وجود دارد که در برابر ضربات دفاع کنید و یا جا خالی دهید که اگر یک سولز باز باشید بدون شک جا خالی دادن را انتخاب خواهید کرد چرا که هم عملکرد سریع تری را در اختیارتان می گذارد و هم این که می توانید زمان بیشتری برای ضربه زدن به دشمن داشته باشید.
سیستم راهنمایی ضعیف
در بالا اشاره کردم که با رویارویی با شخصیت های مختلف دنیای بازی می توانید ماموریت های مختلفی را بگیرید اما سیستم راهنمای بازی به قدری خوب نیست که به آن اکتفا کنید و نقشه بازی هم به گونه ای است که بخش های مختلف از چندین راه بهم وصل می شوند که این یعنی برای انجام یک ماموریت باید چندین بار یک محیط را زیر و رو کنید که ممکن است کمی طاقت فرسا باشد.
این موضوع زمانی سخت تر هم می شود که قابلیت سفر سریع هم از بازیکن گرفته می شود و تنها در دو یا سه نقطه از دنیای The Surge 2 می توان به این گونه جابجا شد.
سلاح های متنوع
یکی از ویژگی های برجسته بازی The Surge 2 وجود تنوع در بخش های مختلف از جمله سلاح ها می باشد که با پیشروی در بازی می توان به شخصی سازی هریک از آن ها پرداخت و هم این که می توان سلاح های جدید را پیدا کرد.
این تنوع به این دلیل است که در بازی دشمنان ریز و درشتی جلوی راهتان سبز خواهند شد و هریک از این اسلحه ها مناسب برای رویارویی با یکی از آن ها خواهد بود.
ایمپلنت های شبیه به حلقه های سولز
در بازی The Surge 2 ایمپلنت هایی وجود دارد که بر روی زره پیاده می شوند و کارایی حلقه ها در سری سولز را برعهده دارند.
این ایمپلنت ها کمی پیچیده تر و گسترده تر هستند و دارای سطح های مختلفی هستند که باید خودتان بتوانید آن ها را طوری استفاده کنید که برای رویارویی با دشمنان مشکلی نداشته باشید.
کارایی این ایمپلنت ها متفاوت هستند برای مثال برخی از آن آسیب به دشمنان انسانی را افزایش می دهد و دیگری مقدار نیروی لازم برای جا خالی دادن را کاهش می دهد تا زودتر انرژی شخصیت بازی پر شود.
البته برای جای گذاری این ایمپلنت ها بر روی زره تان به جای خالی نیاز خواهید داشت که همین کار را پیچیده تر می کند.
در بازی هر چه بیشتر پیشروی کنید تعداد خانه های خالی برای گذاشتن ایمپلنت ها افزایش خواهد یافت. البته این ایمپلنت ها برای خود دارای واحدهایی هستند که بسته به کارایی شان متفاوت خواهند بود.
فرض کنید که شما ۲۰ ظرفیت روی زره خود داشته باشید و دو ایمپلنت هم داشته باشید که ظرفیت آن ها روی هم رفته ۱۰ واحد می شود، بنابراین شما ۱۰ ظرفیت خالی هم خواهید داشت ولی فعلا ایمپلنتی ندارید که قرار دهید تا آن را پر کنید.

ایمپلنت ها دارای ظرفیت هستند که باید توجه بسیاری برای آن داشته باشید و سعی کنید از آن ها بهینه استفاده کنید.
با هر ۱۰ لولی که در بازی کسب کنید یک جای خالی ایمپلنت در زره شما باز می شود که می توانید توانایی های خود را ارتقا دهید.
ظرفیت ایمپلنت ها به این شکل است که وقتی شما به لول ۱۰ در بازی می رسید ۱۰ ظرفیت خواهید داشت که با توجه به به قوی تر بودن و کارآمدتر بودن ایمپلنت ها میزان مصرف این جاهای خالی بیشتر یا کمتر خواهد بود.
میراث فالوت
سیستم استفاده از زره و جریان ایمپلنت ها کما بیش شباهت هایی به بازی Fallout دارد که باید همانند دنیای واقعی به تعمیر و ارتقای آن می پرداختیم و برای حرکت سریع و البته استفاده بهینه باید تنها به لوازم کاربردی اکتفا کرد و لوازمی که را نیاز ندارید را در بخش های مختلف دنیای بازی مخفی کنید تا در مواقع ضروری سراغشان بروید.
The Surge 2 تقریبا همچین سیاستی را به خرج داده و فقط در اینجا کمی مدرن تر شده و بحث ظرفیت و ایمپلنت ها وجود دارد.
اسکلت خارجی یا همان Exoskeleton شما شاید ۶۰ ظرفیت در کل داشته باشد که زره تان ۲۵ ظرفیت از آن را به خود اختصاص می دهد و بقیه در اختیار ایمپلنت ها خواهد بود که بسته به نحوه مبارزه شما می تواند ایمپلنت های متنوعی روی آن قرار بگیرد.
کلاس سلاح ها و زره ها
در بازی The Surge 2 تا دلتان بخواهد اسلحه متنوع و بیش از ۳۰ نوع زره وجود دارند که البته بسته به لول دشمنان در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نحوه به دست آوردن سلاح دشمنان به این شکل است که باید روی دستی که سلاح دارند تمرکز کنید و با یک تمام کننده دستش را قطع کرده و سلاح را بردارید.
بطور معمول در ابتدای بازی اسلحه و زره شما و حتی دشمنانتان لول ۱ می باشد و با پیشروی در بازی خواهید دید که لول و سطح دشمنان و نحوه مبارزه شان فرق می کند و اسلحه و زره بهتری خواهند داشت که می توانید از آن ها برای ارتقای سطح خود استفاده کنید.
سلاح ها در ۶ کلاس وجود دارند که شامل گزینه های زیر می شوند:
- نیزه ها یا Spear
- یک دستی ها یا One Handed
- سنگین – دو دستی یا Heavy Duty
- staff ها
- سلاح دوتایی یا Twin Rigged
- سلاح های تکی یا Single Riged
اگر می خواهید در طول بازی بدون مشکل پیش بروید از دستکش های Puncture Gloves حتما استفاده کنید، این سلاح تنها در دو یا سه بخش بازی دیده می شود که بنا به تجربه ای کسب کردم قوی ترین سلاح بازی محسوب می شود و می تواند هر نوع دشمنی را از پای دربیاورد.
زره ها به این گونه هستند که ابتدا باید با کشتن دشمنان شماتیک آن بخش از زره (سر، بدن، دست ها و پاها) را کسب کنید و سپس با هدف قرار دادن بخش مورد نظر می توانید زره خود را تکمیل دهید.
به عنوان مثال اگر شما یک نوع زره را نداشته باشید و بخواهید از تن دشمن بدست بیاورید ابتدا باید با یک تمام کننده شماتیک آن را بر روی زره خود پیاده سازی کنید و سپس با کشتن تعداد مشخصی دشمن آیتم ساخت و ساز آن بخش از زره را بدست بیاورید.
مبارزات بی نقص و هیجان انگیز
The Surge 2 از آن دست بازی هایی هست که باید برای از پای درآوردن دشمنان به بخش هایی حساسشان تمرکز کنید و ضربات کارسازی را بهشان وارد کنید تا بتوانید زره شان را در اختیار داشته باشید.
سر، دست ها و پاها از حساس ترین بخش های دشمنان هستند که باید ضربات خود را به آن ها وارد کنید و در نهایت با یک تمام کننده که بسیار دلپذیر هستند کار را یکسره کنید. برای این که بتوانید دشمنان را با تمام کننده از پای دربیاورید باید نوار انرژی شما حداقل یک خانه پر باشد.
با زدن ضربه یا دفاع کردن می توانید این نوار را پر کنید.
Droneها
در بازی Droneهای مختلفی وجود دارند که هریک عملکرد به خصوصی دارند. برای مثال برخی از آن ها اسپری هایی هستند که می توانید بر روی دیوارها گرافیتی هایی را بکشید یا علامت هایی را ایجاد کنید که قبلا در این محل بوده اید و برای خود نشانی را برجای بگذارید.
برخی دیگر شامل مدل های مختلف اسنایپرها، مسلسل و موشک اندازها می شود که پیدا کردنشان کار سختی است.
بخشی دیگر از Droneها مربوط به EMP ها می شود که از طریق آن ها می توان قفل ها و درب های بسته را باز کرد.
صداگذاری حرف نداره!
موسیقی و صداگذاری یکی از المان های بسیار مهم و موفقیت آمیز یک بازی ویدیویی است که می تواند آن را لذت بخش و ماندگار کند.
در بازی The Surge 2 ربات ها و حتی جزئی ترین حرکاتشان به خوبی صداگذاری شده اند و اوج لذت در مبارزات بازی است که تمامی صداها نظیر شلیک موشک و ضربات به خوبی شنیده می شوند و حس خوبی را القا می کنند.
هرچه بازی در زمینه صداگذاری خوب ظاهر شده اما در بخش موسیقی حرف چندانی برای گفتن ندارد و می توانست در لحظات حساس با پخش یک موسیقی استرس زا آدرنالین بازیکن را بالا ببرد.
موسیقی این اثر را نه می توان در بخش نقاط ضعف قرار داد و نه می توان نقطه قوتی برایش دانست؛ تنها می توان گفت مورد قبول است و بس!
آیا بازی ارزش تکرار دارد؟
اگر اهل مجموعه دارک سولز باشید بی شک بعد از تمام شدن هر نسخه هوس کرده اید تا دوباره سراغش بروید و این بار چون راه مبارزه و هدف بازی را فهمیده اید بهتر می توانید با دشمنان و مواقع خطرناک روبرو شوید و تصمیم درست تری را بگیرید.
با توجه به اینکه منبع الهام The Surge 2 فرانچایز سولز می باشد پس باید بی برو برگرد بارهای متعددی پای این عنوان بنشینید تا لوت ها و فارمینگ را بطور کامل بدست آورید؛ البته بازی در این راه نقصی ندارد و گیمر را مجاب می کند تا بعد از اتمام بازی بازهم سراغش بیاید و چالش ها را به نحوی دیگر به پایان برساند.
یکی از مواردی که ارزش تکرار بازی را بالا می برد این است که در نوبت اول اسلحه ها تا لول ۱۰ می توانند ارتقا یابند و در بار دوم که بازی را از صفر شروع کنید می توانید همان سلاح ها را داشته باشید و از لول ۱۱ تا ۲۰ به ارتقا و شخصی سازی هریک بپردازید.
نظرات