سری مقاله اصطلاحات مهم گیمینگ از آن نوشته هایی هستند که باید هر گیمر از محتویات آن خبر داشته باشد چراکه نوعی سواد برای او محسوب می شود. پس برای هرچه حرفه ای شدن با آخرین قسمت این مقاله همراه گیمر باشید.
مجموعه مقالات اصطلاحات گیمینگ:
اصطلاحات مهم گیمینگ (قسمت اول)
اصطلاحات مهم گیمینگ (قسمت دوم)
اصطلاحات مهم گیمینگ (قسمت سوم)
اصطلاحات به ترتیب حروف الفبای انگلیسی می باشند.
استراتژی سریع (Real-Time Strategy): به سبک بازی هایی گفته می شود که باید در زمانی کوچک قلعه یا امپراطوری خود را ساخته و اقدام به حمله کنید. درواقع این اصطلاح معنی بازی های استراتژیک معروفی همچون Stronghold Crusader و Age of Empire را می دهد.
روگلایک (Roguelike): اگر در یک بازی شاهد سیاهچال هایی باشید که قسمتی از بازی می باشند و با رفتن به آن ها با تغییر روند معمولی بازی مواجه می شوید، دقیقا معنی این واژه گیمینگ را درک کرده اید. معمولا در این سبک بازی ها درجه سختی زیاد است و ممکن است مرگ شخصیت بازی همیشگی باشد. گرافیک نیز در بسیاری از مواقع در این سبک به صورت ابتدایی و پیکسلی گنجانده می شود. در بازی های Roguelike امکان دارد مراحل به صورت شانسی جلوی بازیکن قرار داده شوند. بازی Diablo 1 مثال بسیار خوبی برای این اصطلاح است.
رتروگیمینگ (Retrogaming): در بسیاری از مواقع مطمئنا به فکر شما هم رسیده که برگردید به گذشته و بازی های قدیمی را دوباره تجربه کنید. تلفیق حس نوستالژی با خاطرات بازی های دوران بچگی یکی از دلایلی است که ما اهالی بازی را مجبور می کند به سمت عناوین دوست داشتنی گذشته برویم. این بازگشت به گذشته را Retrogaming گویند. در سایت ما گیمر، می توانید در بخش یادی از گذشته معنی این اصطلاح را به خوبی دریابید. بازی کرش یکی از بازی هایی است که باعث می شود بهتر کلمه Retrogaming را به یاد داشته باشیم.
رمان (Romance): اشتباه نکنید! منظور ما داستان های رمان به صورت کتاب نیست. با اینکه بازی های ویدیویی ممکن است دارای شخصیت های آهنی و بی جان باشند، ولی با این حال در بسیاری از اوقات، وجود احساس درون بازی یکی از زیبایی و موفقیت آن بازی محسوب می شود. همین احساس بازی های باعث می شود که به قدرت داستان آن افزوده شده و در دل بازیکن جاودان باشد. Romance آن لحظه ای از بازیست که احساسات دو شخصیت یا موجود را نسبت به هم نشان می دهد، برای مثال: بازی هایی همچون Heavy Rain، Beyond: Two Souls و Ori and the Blind Forest پر از احساس یا همان Romance هستند.
پرش موشکی (Rocket-Jumping): مسلما بارها برای شما هم پیش آمده است که دشمنی را در بازی هدف گرفته اید، ولی به خاطر ارتفاع کم نمی توانید به سمت آن شلیک کنید چراکه محدوده دیدتان عریض می باشد. در این حال شما برای شلیک باید بپرید و زمانی که در هوا هستید اقدام به شلیک کنید. این نوع پریدن را Rocket-Jumping گویند که به نظر می رسد از بازی Quake بر سر زبان های گیمرها جاری شده است.
بازی نقش آفرینی (RPG): مخفف Role Playing Game بوده و به بازی هایی گفته می شود که جهانی بسیار باز داشته و محدودیت در آن کم دیده می شود. در این نوع بازی ها شما با مناطق متنوع با آب و هوای متفاوت مواجه خواهید شد که هرکدام دشمنان اختصاصی خود را دارند. آیتم های زیادی برای شما در بازی های RPG قرار داده خواهد شد که هرکدام یک یا چند ویژگی را به بازیکن می دهند. این را هم باید متذکر بشویم که هر بازیکنی بازی های RPG را نپسندیده و از آن لذت نمی برد چراکه باید با استراتژی هدفمند و حوصله بازی را ادامه داد. سری بازی های Elder Scrolls، Dark Souls، The Witcher از قوی ترین مثال های این سبک هستند.
سیزن پس (Season Pass): بازی سازان محتویاتی را برای بازی خود قرار می دهند که به بازی امکانی را اضافه می کنند. این محتویات ممکن است بازی را با مراحل جدید گسترش داده و یا با آیتم های جدید موجب جذابیت آن شوند. معمولا Season Pass ها پولی بوده و بعد از عرضه بازی برای فروش گذاشته می شوند. برای هرچه دانستن مفهوم Season Pass به این مطلب مراجعه کنید.
اس ال آی (SLI): یکی از تکنولوژی های کمپانی انویدیا (Nvidia) می باشد که باعث می شود شما دو کارت گرافیک را باهم لینک کرده و نهایت توان را از آن بدست آورید. واژه SLI مخفف Scalable Link Interface بوده و به معنی رابط لینک مقیاس پذیر می باشد.
بازی شبیه سازی (Simulator): به بازی هایی گویند که واقعیت را به دنیای مجازی میبرند و باعث می شوند که بازیکن تجربه واقعی را به دنیای بازی پیوند بزند. این نوع بازی ها ممکن است برای آموزش نیز بکار برده شوند، مثلا: برای آموزش خلبانی. بازی های Flight Simulator و Goat Simulator در زیر شاخه این سبک قرار می گیرند.
رکورد سرعت (Speed-Run): همواره در جهان بازیکنان فوق حرفه ای وجود دارند که واقعا معجزه می کنند. این بازیکنان چنان از علم و هوش برخوردارند که قادرند سخت ترین بازی ها را در کوتاه ترین زمان، که غیرممکن هم بنظر می رسد، تمام کنند. این بازیکنان آنقدر یک بازی را انجام داده اند که راز نهفته و ایرادات آن را پیدا کرده اند. چندی پیش بود که رکورد تمام کردن بازی Bloodborne را در سایت قرار دادیم. به این نوع تمام کردن بازی در زمان بسیار کوتاه Speed-Run گویند.
استراتژی (Strategy): به معنی خود اصطلاح است و همان هنر رزم آرایی را گویند.
مرحله مخفی کاری (Stealth Mission): به مرحله ای در بازی گویند که باید آن را به آرامی و به صورت هوشمند تمام کنید، بدون اینکه کسی متوجه حضور شما شود! این مراحل نسبت به بقیه مراحل سخت بوده و با حس جاسوسی همراه است. البته بازی هایی همچون Hitman هستند که در آن ها نحوه تمام کردن بازی دست شماست و این شمایید که می خواهید مرحله را به صورت مخفی و هنرمندانه بروید و یا به طور معمولی همراه با سر و صدا.
بقای ترسناک (Survival Horror): سبکی از بازی ها می باشد که در آن احساس می کنید که عزرائیل هر لحظه ممکن است سراغتان بیاید! سبکی که باید از شر موجودات ترسناک بازی فرار کنید چراکه تعداد آن ها زیاد بوده و نمی توانید همه آن ها را از بین ببرید. البته بیشتر این نوع بازی ها برای ثبت رکورد می باشند، این یعنی هرچقدر در بازی زنده بمانید، قدرت شما نمایان می شود. در سری بازی های Call of Duty، در بخش زامبی این سبک به وضوح قابل مشاهده است.
صفحه لمسی (Touchscreen): معمولا این اصطلاح در بازی های موبایل بکار برده می شود و هدف از بکارگیری آن راهنمایی بازیکن است. در بازی های گوشی های امروزی خلاصه باید قسمتی از صفحه را لمس کنید تا بازی به شما عکس العملی را نشان دهد.
نظریه پردازی (Theorycrafting): به محاسباتی گفته می شود که برای کشف تاکتیک ها و استراتژی های درون بازی کمک می کند. وقتی شما با دیدن دشمن به فکر فرو میروید که متدی را پیدا کنید تا دشمن را از پای درآورید، همین نظریه پردازی درون مغز بازیکن که بازی را برای ادامه بهینه می کند را Theorycrafting می گویند.
چهار کلید کیبورد (WASD): تقریبا در همه بازی ها برای حرکت شخصیت بازی شما باید از چهار کلید WASD موجود در کیبورد استفاده کنید؛ W (برای حرکت به سمت بالا یا جلو)، A (برای حرکت به سمت چپ)، S (برای حرکت به سمت پایین یا عقب)، D (برای حرکت به سمت راست). این چهار کلید برای گیمرها مفهوم سلاح را می دهند.
هک کردن دیوار (Wallhack): در بازی اگر کد تقلبی را برای شفاف کردن دیوارها بکار ببرید تا دشمن را از این طریق ببینید و یا به آن از روی دیوار شلیک کنید، به این تقلب Wallhack گویند. در سری بازی های Counter-Strike با زدن کد تقلب “Noclip” می توانید عمل هک کردن دیوار را انجام دهید.
زامبی (Zombie): انسانی که بدلیل آلوده شدن به طاعون یا بیماری خاص تبدیل به یک گوشتخوار شده و همیشه گرسنه است! کمی در قبال انسان های عادی بادوام تر است و حتی اگر قسمتی از بدنش از بین رفته و یا بشکند به کارش ادامه خواهد داد مگر اینکه به صورت کامل کشته شود.
امیدواریم که از این مقاله چهار قسمتی نهایت استفاده را کرده باشید. مقاله های دیگر در راهند…
نظرات