عنوان Fe یکی از بازی های مستقل سال ۲۰۱۸ می باشد که توانسته نمرات نسبتا خوبی را از سایت های معتبر جهان دریافت کند. با گیمر همراه باشید.
- سازنده: استودیو Zoink
- ناشر: الکترونیک آرتز (EA)
- سبک: اکشن ماجراجویی
- پلتفرم: PS4، Xbox One، Nintendo Switch و PC
- تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن (۱۶ فوریه)
چند سالی است که پای بازی های مستقل به صنعت گیم وارد شده است و کمپانی های بزرگ با حمایت خود از این آثار باعث رشد این بخش از صنعت بازی های ویدیویی هستند.
در سال ۲۰۱۶ و در نمایشگاه E3 همان سال بود که کمپانی الکترونیک آرتز از طرحی بنام EA Originals رونمایی کرد که به لطف آن بازی سازان مستقل می توانستند آثار خود را عرضه کنند. از بازی هایی که حاصل این طرح هستند می توان به بازی Unravel اشاره کرد که بسیار پر سر و صدا بود و توانست نگاه ها را به سمت خود جذب کند.
حال در سال ۲۰۱۸ هستیم و الکترونیک آرتز همچنان به سیاست خود برای حمایت از بازی های مستقل ادامه می دهد و خروجی آن عنوانی بنام Fe می باشد که چندین روز پیش عرضه شد و توانسته نمرات نسبتا خوبی را دریافت کند.
Fe یک بازی ماجراجویی اکشن است که در آن، گیمر کنترل روباهی با نام Fe را بر عهده دارد. داستان بازی از این قرار است که موجوداتی عجیب به دلایل ناشناخته به جنگل محل زندگی Fe حمله کرده اند و این مکان در آستانه نابودی است. حال وظیفه Fe است که با کمک دوستانش، جنگل و حیوانات آن را نجات دهند.
توانایی اصلی Fe، خواندن آواز است که از طریق آن، می تواند با دیگر موجودات یا حتی اشیا موجود در محیط بازی ارتباط برقرار کند؛ برای مثال با آواز خواندن برای یک گل می تواند آن را به یک پلتفرم پرش تبدیل کرده و از طریق آن به نقاط مرتفع تر جنگل برسد یا با ارتباط برقرار کردن با سایر حیوانات، می تواند قابلیت های جدیدی از آن ها یاد بگیرد.
در کل می توان گفت که بازی Fe یک عنوان آموزنده است که کشت و کشتار آن چنانی در دل خود ندارد و به عنوان یک اثر مستقل بسیار خوب ظاهر شده است.
در ادامه می توانید نقد بازی Fe را از دید سایت های معتبر جهان مشاهده کرد و همچنین نمرات آن را نظاره کنید.
Fe بازی ای است که شخصا مدت زیادی را با آن سرگرم خواهم بود؛ حتی با وجود این مساله که Fe در مجموع چالش خاصی پیش روی مخاطب قرار نمی دهد و نیمه اول آن هم به مراتب بهتر و سرگرم کننده تر از نیمه دومش است.
با این حال چنین مواردی در مقایسه با ویژگی های مثبت بازی خیلی مهم نیستند و به همین دلیل هم تجربه این بازی را به همه پیشنهاد می کنم.
Fe مکانیسم های گیم پلی امتحان پس دادهای را با یک سری ایده های نو جدید به شکلی بسیار خوب ترکیب کرده و نتیجه، یک بازی سرگرم کننده است.
با اینکه گیم پلی بازی حالتی یکنواخت دارد، اما ترکیب جلوه های بصری و صوتی منجر به خلق جهانی شده اند که همواره برای گشت و گذار در آن هیجان خواهید داشت.
از طرف دیگر ارتباط برقرار کردن با دیگر حیوانات، هم حس خوشایندی بهتان می دهد و هم با توجه به داستان بازی که قصد فاش کردن آن را نداریم، کمی ناراحت کننده است. البته بازی وقتی ناراحت کننده تر می شود که به ماهیت واقعی دشمنان پی ببرید.
در پایان بازی، قطعا یاد خواهید گرفت که چطور با طبیعت ارتباط برقرار کنید و بازی باعث خواهد شد تا درک بهتری از جهان اطرافتان داشته باشید.
استودیو سازنده بازی موفق شده تا یک تعادل خوب بین ماجراجویی، حل پازل و حتی مخفی کاری ایجاد و تجربه ای ارائه کند که بازی کردنش لذت خاص خودش را دارد. موفق شدن سازندگان در رسیدن به چنین تعادلی خود عاملی است که نباید آن را دست کم گرفت.
با وجود یک سری مشکلاتی که در بازی Fe دیده می شوند، حس و حال جالب بازی و ویژگی های جذابش باعث می شوند که بتوانیم بازی کردن آن را پیشنهاد کنیم.
Fe یک بازی پلتفرمر نسبتا کوتاه است که تا حدودی موفق می شود تجربه خوشایندی ارائه کند. المان های پلتفرمر این بازی بد نیستند؛ با این حال یک سری از ویژگی ها و مکانیسم های مهم بازی مثل آواز خواندن یا پریدن از درختی به درخت دیگر آنطور که باید پرداخت نشده اند.
از طرف دیگر، مخصوصا به لطف صداگذاری و موسیقی های خوب، بازی از بعد هنری هر از گاهی واقعا زیبا می شود، ولی در نقطه مقابل در برخی دقایق بازی هم لبه های بی کیفیت اجسام و مشکلات این چنینی کاملا به چشم می آیند.
بازی Fe سعی می کند تا با جلوه های هنری منحصر به فرد، حس و حال خاص و داستان جالبش جایی برای خود در بین بازی های مستقل هنری دست و پا کند و با اینکه بازی قدم های درستی در این راستا برداشته، اما تقریبا در تمامی جنبه ها ضعف هایی دارد که مانع از رسیدن آن به جایگاهی عالی می شود.
در نتیجه با اثری روبرو هستیم که در بیشتر دقایقش معمولی و حتی گاهی خسته کننده است.
میانگین نمرات بازی Fe
متاکریتیک: ۷۳
اوپن کریتیک: ۷۴
نظرات