برترین فیلم های علمی تخیلی ۲۰۱۸ به انتخاب گیمر

برترین فیلم های علمی تخیلی ۲۰۱۸ به انتخاب گیمر

امیر پورمحمد ۰۹ دی ۱۳۹۷ نظرات

نگاهی بر بهترین فیلم های علمی تخیلی منتشر شده در سال ۲۰۱۸. با گیمر همراه باشید.

 

برترین فیلم های علمی تخیلی ۲۰۱۸ به انتخاب گیمر

همانند هر سال وقت آن رسیده است که سایت گیمر به معرفی بهترین های سال میلادی رو به پایان یعنی سال ۲۰۱۸ بپردازد. امسال نیز بنا به سنت قدیمی سایت گیمر، در چندین مقاله کلی نگر به بررسی بهترین فیلم ها در ژانر های مختلف سینما، بهترین سریال ها از نظر رأی گیری و تعداد تماشاگر و بهترین عوامل سینمایی و بازیگرانی که امسال درخشیده اند خواهیم پرداخت.

امسال نیز مانند چند ساله اخیر ژانر علمی تخیلی یکی از پر طرفداران ترین ژانر های سینما بوده و تعداد فیلم های منتشر شده در این ژانر از تعداد سایر ژانر ها بیشتر بوده است. در این مقاله سعی شده است سه فیلم برتر علمی تخیلی امسال با در نظر گرفتن تمام جنبه ها انتخاب شوند، البته نیاز به ذکر است هر کدام از این فیلم ها همانند فیلم نابودی امکان قرار گیری در برترین رتبه های ژانر های دیگر را نیز داشته اند.

امیدواریم از آنچه امسال سایت گیمر برای سینما دوستان انتخاب کرده است راضی و خشنود باشید. سال نو میلادی تان هم مبارک.

فیلم های برتر در ژانر علمی تخیلی (Science fiction):

 

فیلم,سینما,برترین فیلم ها,برترین فیلم های سال 2018,برترین فیلم های علمی تخیلی در سال 2018,بهترین فیلم های علمی تخیلی در سال 2018,علمی ترین فیلم سال 2018,نقد و بررسی فیلم نابودی,نقد و بررسی فیلم بازی کن شماره یک آماده باش,نقد بررسی فیلم سولو: داستان های جنگ ستارگان, Annihilation, Ready Player One, Solo: A Star Wars Story, Best Science fiction Movies 2018

۳. رتبه سوم: سولو: داستان های جنگ ستارگان (Solo: A Star Wars Story)

  • تاریخ انتشار: ۱۰ می ۲۰۱۸
  • بودجه ساخت: ۳۰۰ میلیون دلار
  • کمپانی سازنده: Lucasfilm.
  • امتیاز رأی مردمی: ۷۰%
  • امتیاز IMDb از عدد ۱۰: ۷

بیش از نیم قرن پیش بود که آقای جورج لوکاس (George Lucas) اولین استارت سری فیلم های جنگ ستارگان را زد. از همان ابتدا معلوم بود که راهی طولانی و برنامه ریزی بلند مدت توسط آقای لوکاس برای این دنیای سینمایی انتخاب شده است.

امروزه طرفداران دو آتیشه بسیاری وجود دارند که عاشقانه سری فیلم های جنگ ستارگان را می پرستند. گویی ژانر فیلم های علمی تخیلی برای این افراد با فیلم های نوآورانه جنگ ستارگان معنی می شود. خوب باید بگویم شش فیلم اصلی که در اوایل نیم قرن عمر این دنیای سینمایی توسط خود اراده و خواست آقای جورج لوکاس ساخته شده اند بی هیچ چون و چرایی عالی و بی نقص هستند.


بیشتر بدانید: تریلر جدیدی از Solo: A Star Wars Story منتشر شد


ولی از زمان رسیدن این ارث به کمپانی دیزنی شاهد خلق آثاری میان رده توسط این کمپانی بودیم که حرمت و عظمت والای این دنیای سینمایی را در هر سال نسبت به سال قبل خدشه دار می کردند. از سریال ها گرفته تا بازی های رایانه ای کم کیفیت. البته تا اینکه فیلم یاغی (Rogue One: A Star Wars Story) ساخته شد. گویی دیگر خط داستانی فیلم علاقه ای به جلو رفتن نداشت. بلکه باید فلش داستان را با عقب باز بر می گرداندیم.

 

وقت آن رسیده بود که شخصیت های فرقی خودشان نقش اول گردند. فیلم یاغی که اولین فیلم از مجموعه فیلم های سر گذشتی در این دنیای سینمایی بود به خوبی توانست نظر مثبت بسیاری از طرفداران را جلب کند. در واقع می توان گفت این فیلم در خور ستون های قدیمی که به آن تکیه داده بود است. حال پس گذشت کم تر از دو سال فیلم دیگری از دنیای سینمایی جنگ ستارگان منتشر شده است.

 

این فیلم نیز همانند فیلم یاغی یک فیلم سرگذشتی است و همان گونه که از نامش پیداست به بررسی سرگذشت شخصیت هان سولو (Han Solo) می پردازد. در این فیلم شاهد صحنه های حماسی بسیاری هستیم که شاعرانه خلق گشته اند و به راحتی باعث سرازیر شدن اشک در چشمان عاشقان این دنیای سینمایی که اکثرشان در حال تجربه دهه چهارم و حتی پنجم زندگی شان هستند می شوند.

در کل باید گفت فیلم سولو، خوش ساخت و جذاب از آب در آمده است و ارزش قرار گیری در زیر سایه جد خود یعنی شش گانه اصلی را داراست.

 

فیلم,سینما,برترین فیلم ها,برترین فیلم های سال 2018,برترین فیلم های علمی تخیلی در سال 2018,بهترین فیلم های علمی تخیلی در سال 2018,علمی ترین فیلم سال 2018,نقد و بررسی فیلم نابودی,نقد و بررسی فیلم بازی کن شماره یک آماده باش,نقد بررسی فیلم سولو: داستان های جنگ ستارگان, Annihilation, Ready Player One, Solo: A Star Wars Story, Best Science fiction Movies 2018

۲. رتبه دوم: بازی کن شماره یک آماده باش (Ready Player One)

  • تاریخ انتشار:  11 مارچ ۲۰۱۸
  • بودجه ساخت:  140 میلیون دلار
  • کمپانی سازنده: Warner Bros. Pictures و Amblin Partners
  • امتیاز رأی مردمی:  72%
  • امتیاز IMDb از عدد ۱۰: ۷.۵

چند ماه پیش بود که مقاله در مورد تولد ژانر بازی های رایانه ای توسط سایت گیمر منتشر شد. در آن مقاله به تولد ژانری جدید در سینما که از تعامل دو ابر صنعت بزرگ امروزی یعنی صنعت بازی های ویدئویی و صنعت فیلم های سینمایی به وجود آمده است سخن گفته شده بود.

خوب شاید در هنگام خواندن این مقاله تصور کنید که نویسنده این مقاله (یعنی خود من) کمی بیش از حد البته خیلی بیش از حد جنجال به پا کرده است و در مورد قضیه شدیداً غلو کرده است. خوب باید بگویم در حال حاضر به نظر شخصی من یکی از ده کارگردان زنده و در حال کار در سینمای جهان آقای استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg) بزرگ است که دست بر روی هر فیلمی که بگزارد بی چون چرا غوغا می کند.

 

این کارگردان ۷۱ ساله نیز علی رقم سن بالای خود و البته فعالیت نسبتاً کم اش در زمینه بازی های رایانه ای این قضیه را به روشنی متوجه شده است. با ورود عینک های واقعیت مجازی (Virtual reality) در چند ساله اخیر به بازار های جهانی و نزدیک شدن دانش بشری به آنچه ۳۰ سال پیش در کتاب های کامیک در مورد سیستم های کامپیوتری د مورد آن‌ها فکر می شد، انسانیت تا خرخره وارد دنیای مجازی و حتی واقعیت مجازی شده است.


بیشتر بدانید: ژانر بازی های رایانه ای در سینما متولد شد


آقای اسپیلبرگ نیز که بر موضوع اشراف کامل دارد این بار دست به ساخت یک فیلم متفاوت زده است. فیلم بازی کن شماره یک آماده باش، از هر آنچه از آقای اسپیلبرگ دیده اید متفاوت تر است.

فیلم به خاطر محتوای داستانی خاص خودش در نود درصد سکانس ها به صورت گرافیکی و جلوه های ویژه دنبال می شود. در واقع بهتر است این فیلم را انیمیشنی واقع گرایانه در نظر بگیرد که هر از چند گاهی بازیگر های واقعی نیز در آن دیده می شوند. اشتباه بر داشت نکنید، گرافیک فیلم در حد بی نظیر و بی نقص است و در واقع یکی از جذابیت های فیلم محسوب می شود. خوب هر چه که باشد آقای اسپیلبرگ استاد خلق صحنه هایی با جلوه های ویژه در سینماست. از سویی نیز تعداد ایستر اگ های طراحی شده در فیلم نیز بی داد می کنند که این امر دیدن فیلم را بیش از پیش جذاب می کند.

 

داستان فیلم نیز از رمانی با همین نام الهام گرفته شده است. البته درست است رمان اصلی مشکلات فراوانی دارد ولی آقای اسپیلبرگ و نویسنده این فیلم برای باز سازی این فیلم نامه سنگ تمام گذاشته اند.

در کل باید گفت این فیلم اولین توجه بزرگان دنیای سینما به ژانر تازه متولد شده در این صنعت است که به زیبایی ساخته شده است.

 

فیلم,سینما,برترین فیلم ها,برترین فیلم های سال 2018,برترین فیلم های علمی تخیلی در سال 2018,بهترین فیلم های علمی تخیلی در سال 2018,علمی ترین فیلم سال 2018,نقد و بررسی فیلم نابودی,نقد و بررسی فیلم بازی کن شماره یک آماده باش,نقد بررسی فیلم سولو: داستان های جنگ ستارگان, Annihilation, Ready Player One, Solo: A Star Wars Story, Best Science fiction Movies 2018

۱. رتبه اول: نابودی (Annihilation)

  • تاریخ انتشار:  23 فوریه ۲۰۱۸
  • بودجه ساخت:  55 میلیون دلار
  • کمپانی سازنده: Skydance Media و DNA Films
  • امتیاز رأی مردمی:  88%
  • امتیاز IMDb از عدد ۱۰: ۶.۹

تجربه نشان داده است، فیلم های علمی تخیلی که بر اساس رمان های علمی تخیلی محبوب ساخته می شوند. همیشه موفق از آب در می آیند. فیلم نابودی نیز در این قضیه مستثنا نبوده و بر اساس رمانی سه جلدی به نام دامنه های شمالی، اثر واندر من ساخته شده است.

از همان ابتدا گفته باشم اگر علاقه ای به مفاهیم علمی و نظریات تکامل بشری ندارید شاید این فیلم با ریتم نسبتاً کند خود، حوصله شما را سر ببرد. خوب باید گفت فیلم هایی که با ریتم کند خود در هر مرحله از فیلم و به قول معروف هر پرده از فیلم به شما زمانی برای تفکر و ایده پردازی می دهند همیشه در لبه خوب بودن بیش از حد و حوصله بر بودن قرار دارند. و همان ‌گونه که در ابتدا اشاره شد شما برای غرق شدن در این فیلم نیازمند پس زمینه ای علمی هستید.


بیشتر بدانید: بررسی هدست واقعیت مجازی Oculus Rift 


در این فیلم خبری از توضیحات علمی برای عموم، همانند آنچه در فیلم لوسی (Lucy) شاهد آن بودیم نیست. مفاهیم علمی از چپ و راست ارائه می شوند و کمترین توضیحی در مورد آن‌ها ارائه نمی شود. در واقع کل فیلم را می توان یک مستند علمی در مورد قضیه تکامل دانست فقط این بار مستند مورد نظر توسط یک خط داستانی تخیلی پیش می رود.

درست است هیولا ها و موجودات ترسناک در نیمه دوم فیلم به وفور دیده می شوند و درگیری های صورت گفته میان تیم اعزامی به محل برخورد شهاب سنگ با این موجودات دلهره آور باشند ولی کارگردان این فیلم یعنی آقای الکس گارلند (Alex Garland) هیچ گاه تصمیم نداشته است که این درگیری ها زمینه ای برای ترس شوند. دیدگاه ایشان در مورد ایجاد ترس در مخاطب فرا تر از این چیز ها است.

 

همانند فیلم های هم رده مانند فیلم پرومتئوس (Prometheus) در این فیلم قرار نیست شما از هیولاها بترسید و یا قرار نیست حس تعلیق شما را به هیجان آورد. درست است تمام این عناصر در کنار هم دیدن فیلم را جذاب می کنند ولی هدف چیز دیگری است. از همان ابتدای فیلم و بازگشت همسر از مرگ برگشته شخصیت اصلی این سؤال در ذهن مخاطب شکل می پذیرد که ما چه چیزی هستیم؟ آیا انسان ها آنچه که فکر می کنند هستند؟


بیشتر بدانید: نگاهی نزدیک به فیلم Alien: Covenant – بیگانه: پیمان (قسمت دوم)


با جلو رفتن داستان و ارائه یک ابر قدرت مطلق که بشریت از تعریف آن عاجز است این سؤال پر رنگ تر می شود. این سؤال به قدری قوی و شاعرانه است که در لحظات پایانی حتی زبان فیلم نیز از پاسخ به آن بسته می شود و شاهد سکانس هایی صامت هستیم. گویی آقای گارلند به ما می گوید من نمی توان این مفهوم را توصیف کنم، درک و توصیف آن با خودتان. و واقعاً این سؤال تن آدم را به لرزه در می آورد.

 

ریتم آهسته ارائه مطالب نیز کمک بسیاری به انتقال این مفهوم می کند. در هر مرحله اطلاعات علمی جدیدی در مورد سؤال پیش رو داده می شود و در ادامه فیلم کمی مکس می‌ کند تا بیننده کمی با خود خلوت کرده و به فکر فرو رود.

حضور ناتالی پورتمن (Natalie Portman) در میان سالی، این فیلم را بیش از پیش جذاب می کند. موسیقی انتخاب شده برای پس زمینه فیلم نیز به نوبه ی خود غوغا می کند و حس ترس و راز آلودگی را به خوبی به مخاطب انتقال می دهد. به راستی این فیلم علاوه بر قرار گیری در رتبه اول فیلم های علمی تخیلی پتانسیل قرار گیری در لیست بهترین فیلم های ترسناک را نیز دارد.

 

 


بیشتر بخوانید:

برترین فیلم های کمدی ۲۰۱۸ به انتخاب گیمر

برترین فیلم های ترسناک ۲۰۱۸ به انتخاب گیمر

برترین بازی های ۲۰۱۸ به انتخاب گیمر

برترین بازی های موبایل ۲۰۱۸ به انتخاب گیمر

منبع:

گیمر

برچسب‌ها:

مطالب مرتبط
نظرات