بررسی فیلم ها و سریال های ژانر های متفاوت سینما در سال ۲۰۱۷. با گیمر همراه باشید.
با فرا رسیدن سال نو میلادی و پایان یافتن سال ۲۰۱۷ (به همراه تبریک سال نو میلادی و آرزویی سالی خوب برای شما) سایت گیمر در صدد معرفی بهترین فیلم ها و سریال های سال ۲۰۱۷ بر آمده است.
به علت پر باری این سال در زمینه اکران بهترین فیلم های کل دهه (سال های بین ۲۰۱۰ الی ۲۰۲۰)، لیست بلند بالایی از ژانر ها و سبک های مختلف انتخاب شده است تا پاسخ گوی تمام فیلم های منتشر شده در سال ۲۰۱۷ باشد.
در انتهای مقاله نیز لیستی پنج گانه از بهترین سریال های سال ۲۰۱۷ با توجه به در نظر گرفتن تنوع در ژانر و محبوبیت توسط مردم گلچین شده است. همچنین در این مقاله به بررسی دو فیلم شکست خورده از نظر بینندگان و منتقدان خواهیم پرداخت.
شما را به بررسی بهترین فیلم ها و سریال های سال ۲۰۱۷ (از نظر فروش، محبوبیت در میان بینندگان و نظر شخصی نویسنده) دعوت می کنم با ما همراه باشید.
سه فیلم برتر سال ۲۰۱۷ در ژانر وحشت:
در ابتدا میخواهم سؤالی اساسی و بنیادی که زیر بنای این بخش است را مطرح کنم. ژانر وحشت چیست؟
برای پاسخ به این سؤال باید گفت یکی از قدیمی ترین ژانر های سینما که از ابتدای اختراع دوربین فیلم برداری (وحشت مردم از فیلم قطار که به سویشان می آمد) وجود داشته است ژانر وحشت است. در این ژانر سه عنصر اصلی ترس، نفرت و وحشت وجود دارد.
ترس همان احساس دلهره ای است که از ناشناخته ها به مخاطب القا می شود. به زبان ساده تا زمانی که شما موجود ترسناک فیلم را ندیده اید احساس ترس در شما وجود دارد ولی پس از آشکار شدن آن، این ترس از بین می رود. به صورت روانشناختی نیز این نوع ترس هم رده با ترس از تاریکی و احساس آرامش در روشنایی قرار می گیرد که در طی میلیون ها سال تکامل در انسان ها به وجود آمده است.
قابل لمس ترین مثال آن نیز سری فیلم های بیگانه (Alien) است که قسمت جدید آن نیز امسال منتشر گردید. تا زمانی که موجود بیگانه در تاریکی قرار دارد، احساس ترس شخصیت ها برای بقا به خوبی منتقل می شود.
قوی ترین سلاح سازندگان این ژانر نیز همان عنصر ترس است و دو عنصر دیگر یعنی نفرت و وحشت در میان جامعه امروزی مخاطبان جایگاهی ندارند. امروزه کم تر جوانی از خون و خون ریزی ترس دارد. نمایش صحنه های چندش آور نیز از نظر مخاطبان امروزی زیاد ترسناک نیستند.
از این رو سه فیلم برتر ژانر وحشت با توجه به نظر مخاطبان امروزی یعنی جوانان که عمده بینندگان این ژانر را تشکیل می دهند به شرح زیر است:
Get Out
- کارگردان: Jordan Peele
- تهیه کننده: Sean McKittrick
- نویسنده: Jordan Peele
- ستارگان: Allison Williams, Daniel Kaluuya, Bradley Whitford
به جرئت می توان گفت بهترین فیلم چند ساله اخیر ژانر وحشت (شاید هم بهترین فیلم ترسناک این دهه) که بهار سال ۲۰۱۷ اکران گردید فیلم برو بیرون است. اگر به دنبال فیلمی می گردید که از لحاظ روانشناختی برنامه ریزی شده است که تمام هورمون های ترس، فرار و گریز را در بدن شما ترشح کند این فیلم همان فیلم است.
فضا سازی بی نظیر این فیلم مو را بر تن تماشاگر سیخ می کند و شخصیت پردازی آن احساس یک سیاه پوست بودن و نژاد پرستی علیه این نژاد را به بهترین وجه به مخاطب منتقل می کند.
این فیلم که فقط با بودجه ۴.۵ میلیون دلاری ساخته شده است توانست ۲۵۰ میلیون دلار فروش داشته باشد. این امر نشان از محبوبیت فیلم برو بیرون در میان تماشاگران دارد. میانگین امتیاز منتقدان برای فیلم عدد باور نکردنی ۹۰ از ۱۰۰ است.
It
- کارگردان: Andy Muschietti
- تهیه کننده: Roy Lee
- نویسنده: Stephen King
- ستارگان: Jaeden Lieberher, Bill Skarsgård
فیلمی که مستحق قرار گرفتن در رتبه اول این لیست است، فیلمی که با بودجه ۳۵ میلیون دلاری ساخته شد ولی در هفته اول اکرانش ۱۷۹ میلیون دلار فروش داشت و هم اکنون با فروش ۶۹۴ میلیون دلار پرفروش ترین فیلم ژانر وحشت در تاریخ سینما است.
داستان فیلم اقتباسی از رمان استون کینگ (Stephen King) است. سریالی در سال ۱۹۹۰ نیز با همین مضمون از روی این رمان ساخته شده ولی به موفقیت چندانی نرسید.
کم تر فیلمی در سینما دیده می شود که به اندازه ی این فیلم به شخصیت پردازی پرداخته باشد. تمام شخصیت های فیلم حتی شخصیت های فرعی نیز دارای شخصیت پردازی خاص و منحصر به فرد هستند. کلیشه های قدیمی ژانر وحشت مکرر در فیلم دیده می شوند ولی چون این کلیشه ها به صورت عالی و بدون نقص هستند نه تنها ضعف حساب نمی شوند بلکه نقطه قوت فیلم نیز محسوب می شوند.
تنها ایراد وارده بر فیلم پاسخ ندادن به بیشتر سؤالات مطرح شده در فیلم است. اما سازندگان این مشکل را پیش بینی کرده اند و فصل دوم این فیلم در اواخر سال ۲۰۱۹ سراغ این سؤالات بی پاسخ می رود تا بینندگان را از اسرار این شهر نفرین شده با خبر کند.
Split
- کارگردان: M. Night Shyamalan
- تهیه کننده: M. Night Shyamalan
- نویسنده: M. Night Shyamalan
- ستارگان: James McAvoy, Anya Taylor Joy, Betty Buckley
نزاع بر سر رتبه سوم این لیست بسیار شدید است. امسال سال پر باری برای ژانر وحشت بوده است و بسیاری از بهترین های این ژانر در این دهه، امسال اکران گردیده اند. اگر عاشق ژانر وحشت هستید امسال به یاد ماندنی ترین سال عمرتان خواهد بود چرا که بهترین های این ژانر امسال و خصوصاً در انتهای سال اکران گردیدند.
اما با در نظر گرفتن تمام فاکتور ها رتبه سوم با شکست فیلم هایی همچون It Comes at Night و Personal Shopper که فیلم هایی موفقی در ژانر وحشت هستند به فیلم Split تعلق می گیرد.
این فیلم در حکم تابلوی مونالیزای داوینچی برای نایت سیامالان است. کارگردان هندی تبار سینما که در اوج کارگردانی و نویسندگی خود با ساخت این فیلم نام خود را در سینما جاودانه کرد. نایت سیامالان از همان ابتدای راه کارگردانی پتانسیل تبدیل شدن به یک کارگردان افسانه ای را داشت. در چند ساله اخیر نیز اکثر ساخته های وی با نظر مساعد منتقدان و مردم همراه بود است. و بالاخره تمرین چند ساله او در ساخت فیلم های ترسناک و کسب تجربه منجر به ساخته شدن این فیلم گردید.
فیلم از لحاظ روانشناختی هیچ حفره یا خللی ندارد. ریتم فیلم به اندازه ای مهیج و جذاب است که مخاطب حتی لحظه ای در میان فیلم مکس نمی کند.
اگر از فیلم هایی که در انتها شما را غافل گیر و انگشت در دهان رها می کنند لذت می برید باید گفت این فیلم در کنار بزرگان این سبک قرار دارد. تماشای آن را از دست ندهید.
دو فیلم برتر سال ۲۰۱۷ در ژانر کمدی:
امسال شاهد ترکیب بسیاری از ژانر ها با کمدی بوده ایم. به عنوان مثال فیلم ترسناک برو بیرون در تار و پود خود رگه هایی از کمدی را دارد ولی پس از مدتی و عبور از یک سوم ابتدایی فیلم خنده ی تماشاچی را بر چهره اش خشک می کند و به جای آن ترس را بر تماشاگر القا می کند.
به نظر شخصی من بهترین و استاندارد ترین فیلم کمدی، فیلمی است که بیننده را از خنده روده بور کند. روایت داستانی اش بی سر ته نباشد یعنی فقط به جنبه خنده دار بودن نپردازد. تماشاچی را در موقعیت هایی قرار دهد که نتواند جلو خود را از قهقهه بگیرد ولی در عین حال از داستان مناسبی نیز برخوردار باشد.
از این رو دو برنده سبک کمدی سال ۲۰۱۷ به گونه ای انتخاب شده اند که علاوه بر رگه های دیگرشان از سایر ژانر ها شما را از خنده روده بر کنند.
The Big Sick
- کارگردان: Michael Showalter
- تهیه کننده: Judd Apatow
- نویسنده: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani
- ستارگان: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter
ترکیبی از درام، تراژدی، کمدی و عاشقانه. فیلمی که با آن می خندید و گریه می کنید.
اگر قرار بود لیستی از بهترین فیلم های سال ۲۰۱۷ تهیه شود بدون شک این فیلم در آن لیست وجود داشت.
به نظر شخصی من بزرگ ترین نقطه قوت و قله این فیلم داستان آن است. داستانی که امروزه به ندرت با این حجم از خلاقیت در صنعت سینما دیده می شود. داستانی واقعی میان نویسنده ی فیلم و بازیگر نقش اصلی فیلم. تمام فیلم داستانی است از زندگی واقعی میان کامیل و همسرش امیلی و چگونگی آشنا شدن آن ها با یک دیگر که منجر به ازدواج آن ها می شود.
بهترین مثال مشابه برای این فیلم، فیلم تحسین شده حدس بزن چه کسی برای شام می آید (Guess Who’s Coming to Dinner) است که در سال ۱۹۶۷ اکران شده است. ولی فیلم The Big Sick پا را یک پله فرا تر گذاشته است و عنصر ناب استند آپ کمدی آمریکایی را به آن اضافه کرده است. حاصل این ترکیب فیلمی درام با رگه های کمدی ناب آمریکایی شده است.
تمام دیالوگ های رد و بدل شده به شکل عادی و به سبک استند آپ کمدی بیان می شوند. گویی بازیگران در حال صحبت در پشت صحنه اند. علت موفقیت فیلم نیز همین است. خلاقیت و ترکیب غیر متعارف دو ژانر کمدی و رمانتیک و اضافه کردن چاشنی کمدی استند آپ به آن.
Girls Trip
- کارگردان: Malcolm D. Lee
- تهیه کننده: Will Packer
- نویسنده: Erica Rivinoja
- ستارگان: Regina Hall,Tiffany Haddish, Larenz Tate
همان گونه که خوزه سولیس منتقد معروف سینما گفت:
«این فیلم اولین در نوع خود است»
واقعاً نیز این گونه است. کمدی بسیار جذاب با لحظات خنده دار که در مسیری دراماتیک و احساسی داستان خود را به مخاطب انتقال می دهد. درست است که فیلم از فقدان یک پارچگی و یک دستی رنج می برد اما کمدی ناب و داستان ماجراجویانه آن مخاطب را بر روی صندلی میخ کوب می کند.
جالب است بدانید که نه تنها این فیلم توسط سیاه پوستان بازی شده است بلکه نویسندگان و بیشتر تیم سازندگان آن نیز سیاه پوست هستند.
در یک جمله می توان در مورد آن گفت:
«یک کمدی بسیار سرگرم کننده که توسط زنان سیاه پوست نوشته و بازی شده است.»
میانگین نمرات منتقدان برای این فیلم عدد ۸۶ از ۱۰۰ است که نشانه رضایت مندی منتقدان در کنار تماشاچیان از این فیلم است.
سه فیلم برتر سال ۲۰۱۷ در ژانر اکشن:
نوبتی هم که باشد نوبت محبوب ترین ژانر سینما، یعنی ژانر اکشن است که گلچین خود را ارائه دهد. ولی یک لحظه صبر کنید. یک فیلم عالی اکشن چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
بیشتر فیلم های سینما به نوعی فیلم اکشن محسوب می شوند زیرا که در درون مایه خود حاوی صحنه های اکشن و زد و خورد هستند. ولی یک فیلم اصیل و کلاسیک اکشن دارای ویژگی های منحصر به فرد و خاص است که آن را از سایر ژانر های با درون مایه اکشن جدا می کند.
ابتدایی ترین عنصر ژانر اکشن در سینما ریتم تند و هیجانی فیلم است. ریتمی که بیننده را ساعت ها بر روی مبل میخ خوب می کند و به آن اجازه مکس یا تأمل را نمی دهد ولی در عین حال بیننده را خسته نمی کند.
اشکال اکثر فیلم های نا موفق اکشن نیز در همین ریز نکته است. مثال خوب برای این امر سری فیلم های تبدیل شوندگان (Transformers) است که در چند ساله اخیر در حال زوال و تباهی است. ریتم بسیار تند این سری فیلم ها در کنار صحنه های پر زرق و برق کامپیوتری بیننده را مجبور به استراحت های مکرر و پیا پی در میان فیلم می کند. در واقع به علت ریتم بسیار تند، بیننده از فیلم زده و بی میل می شود.
به غیر از ریتم مناسب و نسبتاً تند عنصر دیگر ژانر اکشن وجود صحنه های زد و خورد و ایجاد تعادل میان خشونت بی پرده و بیش از حد و لوس شدن مبارزات است. مشکلی که اکثر فیلم ها از آن رنج می برند. فیلم ها یا بیش از حد خشونت بار هستند یا به علت کمبود صحنه های اکشن خسته کننده اند.
علاوه بر این دو عنصر کلیدی، طراحی و خلاقیت در صحنه های اکشن نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. چه بسا یک ریتم تند بدون طراحی مناسب مبارزات و فقط و فقط زد خورد میان شخصیت ها منجر به خسته کننده شدن فیلم شود.
با توجه به گفته های فوق سه فیلم برتر اکشن سال ۲۰۱۷ با توجه به استاندارد های یک فیلم اکشن و نظرات منتقدان و آرای مردمی به شرح زیر است:
John Wick: Chapter 2
- کارگردان: Chad Stahelski
- تهیه کننده: Basil Iwanyk
- نویسنده: Derek Kolstad
- ستارگان: Keanu Reeves, Common, Laurence Fishburne
در پی موفقیت قسمت اول این مجموعه فیلم، قسمت دوم آن امسال یعنی در اواسط سال ۲۰۱۷ پس از سه سال انتظار بالاخره اکران گردید.
اگر مدل و الگویی برای یک فیلم اکشن وجود داشته باشد این فیلم همان الگو است. تمام نکات و استاندارد های یک اکشن کلاسیک نه تنها در این فیلم رعایت شده اند بلکه یک پله نیز ارتقا یافته اند.
طراحی صحنه های زد و خورد با دقت خاص و بی نظیر صورت گرفته است. خلاقیت در مبارزان هم از نظر طراحی و هم از نظر فیلمبرداری بی داد می کند. از سویی دیگر تعادل میان مبارزات ریتم و داستان فیلم با استادی تمام رعایت شده است.
عمده ترین پیش رفت فیلم نسبت به قسمت اول دور شدن داستان فیلم از کلیشه قدیمی این ژانر یعنی کلیشه انتقام است.
با اینکه فیلم به خودی خودی یک شاهکار در ژانر اکشن است ولی بازی کیانو ریوز فیلم را یک پله بالا تر از اوج نیز برده است.
Dunkirk
- کارگردان: Christopher Nolan
- تهیه کننده: Emma Thomas
- نویسنده: Christopher Nolan
- ستارگان: Fionn Whitehead,Tom Glynn Carney, Jack Lowden
بیش از یک دهه است هر فیلمی که توسط کریستوفر نولان ساخته می شود تبدیل به یک شاهکار و ابر ستاره می شود. هر فیلمی که نولان بر روی آن دست می گزارد تبدیل به طلا می شود.
ولی بیایید منصف باشیم و عقلانی رفتار کنیم. این موفقیت تنها به علت برند نولان و صرفاً بودن نام او بر روی جلد فیلم نیست. بلکه استادی نولان و کار بلدی او باعث می شود تمام ساخته هایش بی عیب و نقص باشند.
فیلمی همانند دانکراک که از شاهکار های نولان است هیچ حفره ای در هیچ کدام از بخش های خود مانند داستان، فیلم برداری، بازیگری و… ندارد.
از این رو دانکراک همانند سایر فیلم های نولان با استقبال شدید همراه بوده است. ولی جالب است که بدانید بیشتر منتقدان فیلم را صرفاً بی نقص دانستند و تنها ترین علت موفقیت آن را بی اشکال بودن فیلم از نظر فنی و تولید دانستند. امتیاز منتقدان برای این فیلم عدد ۹۰ از ۱۰۰ است.
بر خلاف منتقدان که فیلم را صرفاً خوب و بی نقص تلقی کرده اند و داستان فیلم را ضعیف شمردند، بینندگان این فیلم را شاهکار بلامنازعه نولان خواندند و آن را جزء ۲۵۰ فیلم برتر سینما شمردند.
Kingsman: The Golden Circle
- کارگردان: Matthew Vaughn
- تهیه کننده: Matthew Vaughn
- نویسنده: Jane Goldman, Matthew Vaughn
- ستارگان: Julianne Moore,Taron Egerton, Mark Strong
قسمت اول مجموعه که موفقیتی تمام عیار برای سازندگانش بود پشتوانه و انگیزه ای شد برای ساخت قسمت دوم این سری فیلم. پس از گذشت تنها دو سال قسمت دوم روانه سینما شد تا باری دیگر موفقیتی برای سازندگانش کسب کند.
قسمت دوم سری فیلم های کینگزمن فیلمی است با ریتم شدیداً تند که در آن کمترین و کوتاه ترین صحنه آرامی نیز دیده نمی شود.
فیلم برداری آن از سطح نسبتاً عالی برخوردار است و صحنه های اکشن با ظرافت خاصی در آن طراحی و پرداخته شده اند. گذشته از ریتم تند و صحنه های جذاب اکشن، کمدی خاصی نیز در فیلم وجود دارد که تماشاگر را بیش از بیش به فیلم جذب می کند.
به نظر شخصی من با کاهش موفقیت سری فیلم های کهنه کار و قدیمی مأموریت غیر ممکن (Mission: Impossible) در چند ساله اخیر سری فیلم های کینگزمن بهترین انتخاب برای جایگزین شدن در جای مأموریت غیر ممکن در سبک جاسوس است. برخی از منتقدان این فیلم را هم رده و هم تراز فیلم های جیمز باند می دانند.
برترین فیلم سال ۲۰۱۷ در ژانر درام:
همان گونه که در این مقاله اشاره گردید امسال، سال بسیار پر باری بود و عناوین بسیاری از تمام ژانر ها اکران گردید که عمده آن ها فیلم هایی موفق و قوی از نظر ساختار بودند. ژانر درام نیز از این قافله عقب نمانده است و آثاری بسیاری در این سبک امسال منتشر شده اند. ولی برای سبک درام فقط و فقط یک فیلم منتخب وجود دارد.
فیلم های موفق و محبوبی همچون Phantom Thread و Mother! علی رغم استاندارد بودن کامل از نظر تمام اجزای یک فیلم درام یعنی پرداختن به مشکلات واقعی و قابل لمس یک زندگی به عنوان برترین درام امسال انتخاب نشده اند.
این شما و این منتخب بهترین فیلم درام سال ۲۰۱۷:
Lady Bird
- کارگردان: Greta Gerwig
- تهیه کننده: Scott Rudin
- نویسنده: Greta Gerwig
- ستارگان: Saoirse Ronan, Laurie Metcal, fTracy Letts
حال می گویید چرا یک فیلم. آیا فیلم های مادر و تئاتر فانتوم اشکالی دارند که مستحق قرار گرفتن در لیست برترین ها را ندارند. در جواب باید گفت قدرت و عظمت فیلم «لیدی برد» به قدری زیاد است است که فیلم های خوش ساختی مانند مادر و تئاتر فانتوم در مقابل آن خرد و ناچیز به نظر می رسند.
از نظر منتقدان این فیلم یک فیلم درام استاندارد از تمام جهات است. فیلمی که در چند سال گذشته همانند آن ساخته نشده است و امکان دارد چند سال دیگر نیز فیلمی همانند آن تولید نشود. شاید باور نکنید ولی اکثر منتقدان امتیاز ۱۰۰ را از ۱۰۰ به این فیلم داده اند.
ولی متأسفانه ژانر درام مورد کم لطفی تماشاگران قرار دارد و این فیلم رقم فروش ناچیز ۱۲ میلیون دلار را توانسته است کسب کند.
هر چند در فروش این فیلم ناموفق بوده است ولی اگر از ژانر درام و گریستن با فیلم های احساسی لذت می برید تماشای این فیلم شدیداً به شما توصیه می شود.
چهار انیمیشن برتر سال ۲۰۱۷:
چند دهه پیش زمانی که اولین انیمیشن کامپیوتری توسط پیکسار (Pixar) ساخته شد شاید هیچ کس باور نمی کرد زمانی برسد که انیمیشن های کامپیوتری و سه بعدی حرفی برای گفتن در صنعت سینما داشته باشند، ولی امروزه شاهد آن هستیم که نه تنها انیمیشن های کامپیوتری جای خود را در صنعت سینما یافته اند بلکه در موقعیت هایی نیز برتر و بالا تر از فیلم های سینمایی قرار می گیرند.
شاید علت موفقیت انیمیشن ها رنج طولانی سنی بینندگان آن ها است به عنوان مثال رنج بینندگان یک فیلم ترسناک چیزی در بین ۲۰ سال است ولی انیمیشن ها رنجی طویل از سن ۳ الی ۵۰ سال را شامل می شوند.
به زبان دیگر بازار و تقاضای آن ها بسیار بیشتر از فیلم های عادی سینمایی است. به همین علت نیز هر انیمیشن نسبتاً خوش ساخت و حساب شده ای به راحتی و به سرعت به فروش صد میلیون دلاری می رسد.
امسال نیز تعداد زیادی از انیمیشن ها روانه بازار و پرده سینما گردیدند و به طور عمده اکثر آن ها به موفقیت هایی در حد و حدود خود رسیدند.
از همین رو به بررسی چهار انیمیشن برتر امسال می پردازیم:
The Boss Baby
- کارگردان: Tom McGrath
- تهیه کننده: Ramsey Ann Naito
- نویسنده: Marla Frazee
- صدا پیشگان: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Miles Bakshi, Jimmy Kimmel
همان گونه که در چند پاراگراف قبل عرض کردم صنعت انیمیشن های کامپیوتری در حال ورود به عرصه ای نوین و هم تراز با فیلم های سینمایی است. پویانمایی ای مانند بچه رئیس که با بودجه سر سام آور ۱۲۵ میلیون دلار ساخته شده است هم رده و حتی پر هزینه تر از بیشتر فیلم های سینمایی قرار می گیرد. البته باید مد نظر داشت که این فیلم پر هزینه فروشی بالغ بر ۴۸۴ میلیون دلار را به راحتی کسب کرده است.
استفاده از صدا پیشگان معروف از دیر باز یکی از راه و رسم های جذب بیننده برای انیمیشن بوده است و این انیمیشن از این رسم دور نبوده و حضور افراد مشهوری همچون «الک بالدوین» و «جیمی کیمل» در این انیمیشن تماشای آن را چند برابر جذاب تر می کند.
ولی حضور صدا پیشگان مشهور یا خوش ساختی و گرافیک خاص و هنری رمز موفقیت این انیمیشن و قرار گرفتن آن در رتبه اول بهترین های ۲۰۱۷ نیست. داستان خلاقانه و بسیار جذاب این پویانمایی علت اصلی موفقیت آن است. داستان این پویانمایی بر اساس کتابی با نام بچه رئیس نوشته «مارلا فارزی» است.
Cars 3
- کارگردان: Brian Fee
- تهیه کننده: Kevin Reher
- نویسنده: Brian Fee
- صدا پیشگان: Owen Wilson, Cristela Alonzo, Chris Cooper, Armie Hammer
یکی از پر خاطره ترین انیمیشن های سینما که از دیر باز و از همان زمان هایی که صنعت انیمیشن سازی تازه بر روی کار آمده بود وجود دارد سری انیمیشن های «ماشین ها» است.
اسپیناف ها و سریال های بسیاری بر مبنای این سه گانه بی نظیر و خلاقانه ساخته شده اند ولی هیچ کدام در حد سه گانه اصلی نبوده اند و نخواهند بود.
امسال نیز آخرین قسمت یعنی سومین قسمت از سری انیمیشن های ماشین ها پس از شش سال انتظار از انتشار قسمت دوم در سال ۲۰۱۱ بالاخره بر روی پرده سینما رفت.
همان گونه که در دنیای واقعی از سال ۲۰۰۶ تا به امروز ۱۱ سال طول کشیده است در انیمیشن نیز زمانی طولانی سپری گشته است و ستاره کودکی های بسیاری از جوانان امروز یعنی مک کوئین پیر شده است. حال مک در تلاش و تقلا برای وقف دادن خود با تازه واردان مسابقات است ولی این ۱۱ سال مدت زمان کمی نیست. کودکان دیروز حال جوانانی برای خود شده اند مک نیز پیر و فرسوده گشته است.
احساسی که این فیلم با گذر زمان در مخاطب ایجاد می کند قابل مقایسه با هیچ انیمیشنی نیست.
Despicable Me 3
- کارگردان: Pierre Coffin
- تهیه کننده: Chris Meledandri
- نویسنده: Cinco Paul, Ken Daurio
- صدا پیشگان: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove
چندی پیش ادعا کردم که برخی انیمیشن ها در فروش از بسیاری از فیلم های پر فروش هالیوودی برتر و فراتر هستند. این فیلم نمونه بارز این گفته من است. فیلم که با بودجه ۸۰ میلیون دلاری توسط شرکت الومنیشن ساخته شد و توانست فروش باورنکردنی ۹۷۵ میلیون دلار را کسب کند.
این فروش نجومی برای این انیمیشن حاکی از محبوبیت آن در میان تمام سنین است. خود شما نیز فارغ از سن و سالی که دارید در هر سنی که هستید به احتمال بالا عاشق این وروجک های زرد کوچولو اید. اکنون نیز بی صبرانه در انتظار قسمت چهارم این انیمیشن هستید.
اما همه با این نظر موافق نیست برخی از منتقدان قسمت سوم این انیمیشن را با افتی شدید با توجه به دو قسمت قبلی دانستند. آن ها با قبول اینکه کمپانی الومنیشن همچنان کمپانی انیمیشن سازی قدر و کار بلدی است قسمت سوم من نفرت انگیز را انیمیشنی سطح پایین تلقی می کنند.
البته با کمی ارفاق باید گفت این انیمیشن خوش ساخت و عالی بود ولی باید به منتقدان نیز حق داد قسمت اول این مجموعه با ترکیب لحظات کمدی با احساسی، طوفانی در جهان به پا کرد. شاید به یاد داشته باشید که مدتی مدید تب مینیون ها تمام طرفداران این انیمیشن را در هر سوی جهان فرا گرفته بود. به هر مغازه اسباب بازی فروشی که می رفتید با عروسک های این شخصیت ها رو برو می شدید.
قسمت دو نیز علی رقم برخی کاستی ها برای خود گردن کلفتی در صنعت انیمیشن بود. از همین رو افزایش توقعات طرفداران باعث شد قسمت سوم در مقایسه با دو قسمت قبلی کمی ضعیف ظاهر گردد (حداقل از نظر برخی منتقدان سخت گیر سینما).
Coco
- کارگردان: Lee Unkrich
- تهیه کننده: Darla K. Anderson
- نویسنده: Lee Unkrich, Jason Katz
- ستارگان: Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt, Alanna Ubach
آخرین ساخته شرکت پیکسار که هنوز هم بر روی پرده سینما است. بودجه ساخت آن چیزی در حدود ۱۵۰ الی ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده است و تا کنون ۵۰۲ میلیون دلار فروش داشته است.
خط داستانی آن بر روز مرگان که یکی از جشن های قدیمی و سنتی مکزیکی ها است استوار است. در حال حاضر اطلاعات چندانی از این انیمیشن در دست نیست (حتی بودجه آن دقیق مشخص نشده است) ولی موفقیت و محبوبیت آن در میان بینندگان ثابت شده است.
چهار فیلم برتر کامیک سال ۲۰۱۷:
برترین فیلم های بلاک باستری و مخصوص سینما در مناسبت های خاص همیشه فیلم هایی با داستان کامیک بوده اند. دو ابر کمپانی صنعت کامیک یعنی شرکت مارول (Marvel) و دی سی (DC) در چندین دهه گذشته با ساخت فیلم هایی بر مبنای کامیک های خود صاحب در آمدی چند ده میلیاردی (شاید هم چند صد میلیاردی) شده اند.
در حال حاضر نیز بیشترین تمرکز سینما چه از نظر اقتصادی و چه از نظر محبوبیت عمومی مردم بر روی فیلم های کامیک است. همان گونه که می دانید حتی فیلم های شکسته خورده کامیک نیز به راحتی از مرز فروش جهانی ۵۰۰ میلیون دلار عبور می کنند. این امر نشان دهنده آن است که یک فیلم افتضاح کامیک بوک نیز یک برنده است.
مانند برندی معروف که بر روی هر چیزی حتی یک جنس بنجل نیز قرار داده شود موجب فروش بالای آن می شود. مانند شکست فیلم لیگ عدالت (Justice League) و فروش بالای ۶۰۰ میلیون دلاری آن در بازار جهانی. قابل ذکر است بیشتر فیلم ها در ژانر های دیگر حتی در صورت خوش شانس بودن و موفقی بسیار بالا نیز به این رقم فروش نمی رسند.
با شروع سری فیلم هایی از کامیک های دی سی و مارول که در دهه گذشته به تعالی و اوج خود رسیده اند مبارزه برای تصاحب بهترین جایگاه در میان این کامیک ها بسیار تنگاتنگ شده است.
به عنوان مثال در هنگام انتشار کاپیتان آمریکا جنگ داخلی تمام محافل سینمایی از جدال های میان گروه استارک و کاپیتان آمریکا پر شده بود. حال تصور کنید روزی قهرمانان دی سی و مارول در یک فیلم حضور داشته باشند.
لیست چهار ابر فیلم بلاک باستری که امسال صنعت سینما را به لرزه در آوردند به شرح زیر است:
Guardians of the Galaxy Vol. 2
- کارگردان: James Gunn
- تهیه کننده: Kevin Feige
- نویسنده: James Gunn
- ستارگان: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper
سال ۲۰۱۴ زمانی که مارول قسمت اول محافظین کهکشان را با اصطلاح دنیای جدید مارول منتشر کرد بسیاری منتظر یک شکست بودند. زیرا قرار بود شخصیت هایی که هیچ کس جز خر خوان های کامیک از آن ها با خبر نبودند در فیلم پر هزینه ظاهر شوند.
اما جیمز گون کارگردان این مجموعه فیلم، خلاف این تصور را ثابت کرد. این فیلم در هفته اول به راحتی به رقم ۱۰۰ میلیون دلار رسید و در پایان کار رقمی بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار را بر جیب زد. در کوتاه ترین زمان این شخصیت های بی نام نشان تبدیل به ابر شخصیت هایی شدند که همگان می خواستند بیشتر در مورد آن ها بداند.
مارول نیز از این فرصت به خوبی استفاده کرد و طی تبلیغاتی گسترده در این سه سال طرفداران مجموعه را برای دانستن حقیقت و راز های داستانی تشویق کرد.
پس از سه سال انتظار بالاخره این فیلم اکران گردید ولی متأسفانه نه تنها به سؤالات مخاطبان پاسخ نداد بلکه آشکارا از آنان طفره رفت. ولی به علت مهیج بودن و صحنه های پر زرق برقی که در آن قرار داده شده بود موفق به جذب طرفداران بیشتر شد.
اگر بخواهیم این فیلم را در یک کلمه خلاصه کنیم کلمه عامه پسند بهترین چیز است که می توان گفت.
حال این قهرمانان گمنام به اندازه ای قدرت مند شده اند که قرار است در برترین ساخته مارول یعنی اونجر نیز حضور پیدا کنند.
موفقیت قسمت اول این دل و جرئت را به مارول داد که بودجه ای ۲۰۰ میلیون دلاری برای قسمت دوم این فیلم در نظر گرفته شود. فروش ۸۶۵ میلیون دلاری این فیلم مارول را رو سفید کرد.
Thor: Ragnarok
- کارگردان: Taika Waititi
- تهیه کننده: Kevin Feige
- نویسنده: Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby
- ستارگان: Idris Elba Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate BlanchettIdris,
پس از سال ۲۰۱۰ زمانی که مارول کم کم در حال گسترش قهرمانان خود و آماده شدن برای گرد همایی آن ها بود یکی از شخصیت هایی که در این میان ساخته و معرفی گردید ثور بود. اولین قسمت فیلم که در سال ۲۰۱۱ اکران گردید مورد حمایت بسیاری از بینندگان قرار گرفت از همین رو قسمت دوم آن دو سال بعد در سال ۲۰۱۳ روانه بازار شد و توانست موفقیت این شخصیت را تضمین کند.
تا زمان اکران اولین قسمت فیلم ثور بازیگر نقش ثور، کریس همسورث بازیگری گمنام بود. بازی او در این نقش و همبازی شدن وی با ناتالی پورتمن سکویی پرتاب او گردید و نام او را بر سر زبان ها انداخت.
شاید اگر او در این فیلم بازی نمی کرد هیچ وقت به شهرتی که امروز دارد نمی رسید.
به هر حال موفقیت دو قسمت ابتدایی سری فیلم های ثور از یک سو و حضور ثور در گروه اونجر از سویی دیگر این شخصیت را پیش از پیش قدرت مند کرده است تا جایی که سومین قسمت این فیلم می تواند بهترین فیلم سال ۲۰۱۷ لقب گیرد (البته با کمی ارفاق و کمی اغراق).
اختلاف بسیار زیاد محبوبیت قسمت دوم و سوم ناشی از چیست؟
خوب باید گفت تغییر استراتژی و سیاست ها مارول. شخصیت ثور ( به جز حضور وی در قسمت سوم فیلم اختصاصی اش) در تمام حضور هایش فردی جدی و خشک معرفی شده بود ولی در قسمت سوم او را در موقعیت هایی طنز و کمدی مشاهده می کنیم.
به گونه ای که در ژانر شناسی قسمت سوم این فیلم، فیلمی اکشن کمدی در نظر گرفته می شود.
در این قسمت کم تر سکانسی از شوخی و کمدی به دور است حتی در لحظات احساسی یا جدی نیز حس کمدی بودن موقعیت به خوبی منتقل می شود.
این امر از همان ابتدا و تاکید تریلر فیلم به دیالوگ های کمدی قابل پیش بینی بود. ولی بیایید واقع گرایانه به قضیه نگاه کنیم. این سیاست جواب می دهد. همان گونه که در سایر فیلم ها مانند دد پول و محافظین کهکشان جواب داده است.
این فیلم با بودجه ۱۸۰ میلیون دلاری توانست ۸۴۶ میلیون دلار فروش داشته باشد.
Wonder Woman
- کارگردان: Patty Jenkins
- تهیه کننده: Charles Roven, Deborah Snyder
- نویسنده: Zack Snyder, Allan Heinberg, Jason Fuchs
- ستارگان: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Connie Nielsen
پس از موفقیت های پیا پی کمپانی مارول حال نوبت به فیلمی از دنیای کامیک دی سی رسیده است.
از همان ابتدایی ترین لحظات حضور این شخصیت در فیلم بتمن علیه سوپرمن محبوبیت این شخصیت قدیمی کامیک های دی سی مشخص بود. طرفداران این شخصیت از چندین سال پیش خواستار فیلمی اختصاصی برای آن بوده اند.
دی سی نیز در پاسخ به این طرفداران این فیلم را تولید و منتشر کرد. به نظر شخصی من پس از سه گانه بتمن این فیلم مهیج ترین اثر دی سی در کل تاریخ فیلم های سینمایی اش است. متأسفانه شکست فیلم های دی سی یکی پس از دیگری مانند فانوس سبز یا لیگ عدالت در حال نابود کردن این کمپانی و بی اعتبار کردن آن هستند.
تولید فیلمی همچون زن شگفت انگیز روزنه ای امید را در دل این کمپانی به وجود آورد.
البته بازی خوب و فیزیک مناسب «گل گدوت» در این فیلم را نباید نادیده گرفت. شاید انتخاب اشتباه یک بازیگر دیگر تمام فیلم را نابود می ساخت. فیزیک بدن، استخوان بندی، لحن سخن گفتن و حتی راه رفتن گدوت در فیلم به بهترین شکل است.
این فیلم که با بودجه ۱۴۹ میلیون دلاری ساخته شد توانست ۸۲۱ میلیون دلار فروش داشته باشد.
Logan
- کارگردان: James Mangold
- تهیه کننده: Hutch Parker, Simon Kinberg
- نویسنده: James Mangold
- ستارگان: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Stephen Merchant
متفاوت ترین فیلم کامیک از شرکت مارول که اشک را در چشمان بسیاری از طرفداران دنیای مردان ایکس و عاشقان بازیگر محبوب هیو جکمن جاری ساخت.
تمام اتفاقات دست به دست هم دادند تا این فیلم کامیک و قهرمانی تبدیل به یک درام غم انگیز شود.
داستان فیلم، پیر شدن شخصیت های سری فیلم های مردان ایکس، آخرین حضور هیو جکمن در سری فیلم های مردان ایکس، مرگ شخصیت ولورین و مبارزه هیو جکمن با سرطان.
به جرئت می توان گفت فیلمی همانند این فیلم هیچ وقت دیگر تکرار نخواهد شد.
روایت داستانی بسیار منحصر به فرد این فیلم باعث ایجاد سبکی جدید در سینما شد. ترکیب یک فیلم اکشن کامیک بوکی با لحظات احساسی و دراماتیک ناب سبکی است که این فیلم به سینما عرضه داشته است. کسانی که مجموعه فیلم های مردان ایکس را در همه این سال ها دنبال کرده اند هماهنگ با رشد سنی خود شاهد پیری بازیگر محبوب سینما، هیو جک من نیز بوده اند.
زمانی که هیو جکمن در حال مبارزه با سرطان پوست بود در مصاحبه ای اعلام کرد به علت کاهش توان بدنی و مریضی اش دیگر در نقش لوگان (همان شخصیت ولورین) حضور نخواهد یافت.
ولی پس از بهبودی اش از این بیماری راضی شد در آخرین حضور این شخصیت که به نوعی نماد سری فیلم های مردان ایکس است بازی کند.
از یک سو مرگ شخصیت لوگان و از سویی دیگر آخرین فیلم پیش کسوت سینما هیو جکمن دست به دست هم دادند تا این فیلم به ترکیبی ناب و غم انگیز تبدیل شود.
روایت داستانی و نوع فیلم برداری در فیلم نیز بیشتر به یک فیلم دراماتیک شباهت داشت تا یک فیلم اکشن کامیک بوکی. تا صحنه آخر احساس دلسوزی برای شخصیت لوگان صورت می گرفت تا این که در انتها تیر خلاص بر بیننده زده شد.
کم تر طرفدار کامیک بوکی می توان یافت که در صحنه پایانی و مرگ لوگان اشک در چشمانش جمع نشده است.
این فیلم به دور از شلوغ کاری ها و پیچیدگی داستانی سایر فیلم های مردان ایکس بیننده را به دنیای سینمایی مارول برد.
پنج سریال برتر سال ۲۰۱۷:
گستردگی تمام فیلم های سینمایی به اندازه یک سریال خوب نیست. حتی طولانی ترین فیلم های دنباله دار نیز حس دل بستگی یک سریال را نمی توانند منتقل کنند.
بیننده با یک سریال خوب زندگی می کند با آن رشد و تعالی می یابد. از همین جهت لیستی پنچ گانه از بهترین سریال های سال ۲۰۱۷ آماده کرده ایم.
Sherlock
- سازندگان: Mark Gatiss, Steven Moffat
- نویسنده: Sir Arthur Conan Doyle
- بازیگران: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Rupert Graves, Una Stubbs
- ژانر: درام – جنایی
بالاخره پس از کلی انتظار و گمانه زنی در مورد داستان این سریال، هر سه قسمت فصل چهارم این سریال در ماه ژانویه ۲۰۱۷ منتشر گردید.
استیون موفات و مارک گتیس سازندگان این سریال در ملاقاتی تصادفی در یکی از لوکیشن های سریال دکتر هو (یکی دیگر از سریال های محبوب شبکه بی بی سی) علاقه خاص خود به شخصیت شرلوک هلمز و کتاب های آرتور کانن را با یک دیگر مطرح کردند.
همان جا بود که شرلوک هلمز امروزی و محبوب ما متولد گردید. انتخاب بازیگر این فیلم نیز با مشقت بسیاری همراه بود. استیون و مارک در جست و جوی بازیگر مناسب تمام لندن و بریتانیا را زیر پا گذاشتند تا آخر بندیکت کمبریج را یافتند.
در ابتدا مسئولین بی بی سی از نا موفق ماندن این فیلم و قرار گرفتن آن زیر سایه سایر سریال های این شبکه نگران بودند تا اینکه اولین فصل این سریال منتشر گردید.
آن چیزی که مسئولین شبکه می دیدند باور نکردنی بود. این سریال در عرض زمان بسیار کوتاهی توانست طرفداران دو آتیشه بسیاری برای خود دست و پا کند. حال این طرف داران خواستار قسمت های جدید این سریال بودند.
شبکه بی بی سی نیز از فرصت استفاده کرد و این سریال را به اوج رساند. طی این هشت سال شاهد قسمت هایی کمی از این سریال بوده ایم ولی هر قسمت آن در حکم فیلمی تمام عیار و بی عیب نقص است.
تا به امروز این سریال موفق به دریافت جوایز بسیاری همچون هفت جایزه جشنواره امی، بهترین نقش مرد و بهترین نقش مکمل مرد شده است.
اگر تا به امروز از دیدن این سریال غافل مانده اید هر چه سریع تر به تماشای آن بنشینید.
سریال ها کامیک شبکه Netflix و کمپانی Marvel
رتبه دوم بهترین سریال های سال ۲۰۱۷ به جای یک سریال، چندین سریال است. در چند سال گذشته به طور کلی تمام فیلم هایی که بر اساس کامیک بوک های مارول ساخته شده اند فیلم هایی موفق با سود دهی بالا بوده اند.
شبکه نتفلیکس نیز که همیشه مانند روباهی مکار به دنبال بهترین سریال ها و برنامه ها برای خریداری و اضافه کردن به دارایی های خود است از قافله کامیک های مارول دور نماند.
ابتدا در سال ۲۰۱۵ با ساخت فصل اول سریال بی باک (Daredevil) آزمایشی را آغاز کرد. محبوبیت ناگهانی و سریع این سریال دل و جرئت شبکه نتفلیکس را دو چندان کرد. پس از فصل اول سریال بی باک شبکه نتفلیکس شروع به ساخت مجموعه ای از سریال ها با درون مایه قهرمانان کامیک مارول کرد.
امسال نیز گل سر سبد کامیک خود یعنی سریال دیفندرز (The Defenders) که به نوعی گرد همایی قهرمانان معرفی شده خود و نتیجه نهایی دو سال ساخت سریال و معرفی شخصیت های قهرمانی اش بود را منتشر کرد.
این سریال با رضایت ۷۵ درصدی بینندگان روبرو گردید که در مقایسه با سایر سریال های ابر قهرمانی در حال پخش مانند فلش این رضایت مندی بسیار زیاد است.
در این سریال شاهد گرد همایی هر چهار شخصیت اصلی مارول که از سال ۲۰۱۵ شبکه نتفلیکس در حال پیش زمینه چینی و آماده کردن آن هاست هستیم.
جسیکا جونز (Jessica Jones) که دختری دمدمی مزاج و بد دهن با قدرت و استقامت فوق انسانی است. فصل اول این سریال در تاریخ ۲۰ نوامبر ۲۰۱۵ پخش شده است.
لوک کیج (Luke Cage) سیاه پوستی از محله هارلم نیویورک که پوستی مقاوم و نفوذ نا پذیر دارد. سریال اختصاصی لوک کیج در تاریخ ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۶ منتشر گردیده است.
ایرون فیست (Iron Fist) جوانی تازه کار و خوش قلب که در بعدی خارج از بعد زمینی توسط راهب هایی برای مبارزه علیه گروه هند (دشمن اصلی این چهار شخصیت کامیک در سریال) تربیت شده است. فصل اول این سریال در تاریخ ۱۷ مارس ۲۰۱۷ منتشر شده است.
و در آخر شخصیت بی باک که در حکم رهبر گروه است.
علاوه بر سریال دیفندرز و فصل اول ایرون فیست امسال یک سریال دیگر از دنیای مارول توسط شبکه نتفلیکس منتشر گردید که مورد توجه عمومی مردم قرار گرفت. سریال پانیشر (The Punisher) که مدت زیادی بود جای خالی آن احساس می گردید.
اولین حضور شخصیت پانیشر در سری سریال های شبکه نتفلیکس در فصل اول بی باک بود. پس از آن طرفداران کامیک بوک ها بی صبرانه در انتظار سریالی اختصاصی برای این شخصیت خشن و بی رحم بودند تا اینکه در اواخر امسال فصل اول این سریال منتشر گردید.
داستان متفاوت و شخصیت خاص فرنک کسل (همان شخصیت کامیک پانیشر) دیدن این سریال را برای طرفداران کامیک جذاب کرده است.
رضایت مندی ۷۳ در صدی بینندگان از این سریال نشان از محبوبیت آن در میان کامیک دوستان و سایر بینندگان دارد.
Better Call Saul
- سازندگان: Vince Gilligan, Peter Gould
- ستارگان: Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian
- ژانر: کمدی – جنایی
پس از موفقیت سریال بریکینگ بد (Breaking Bad) و قرار گرفتن این سریال در میان سه سریال محبوب کل تاریخ جهان، سازندگان و خالقان این دنیای خشن در ژوئیه ۲۰۱۲ تصمیم به ادامه داستان فیلم توسط یک اسپیناف گرفتند.
در ابتدای راه تصور می شد این سریال در زیر قدرت برادر گردن کلفت خود یعنی بریکینگ بد می خواهد خود را در محافل سینمایی جای دهد. اما پس از انتشار اولین فصل آن مشخص شد نه تنها این فیلم زیر سایه فیلم اصلی قرار ندارد بلکه نام اسپیناف نیز برای آن یک توهین است.
امسال نیز فصل چهارم این سریال از شبکه AMC شروع به پخش کرد.
در بسیاری از سریال ها مشاهده می شود در هنگام رسیدن به میانه های سریال یعنی پس از گذشت دو یا سه فصل، سازندگان در صدد کش دادن سریال بر می آید (خود سریال بریکینگ بد از این مشکل رنج می برد) ولی فصل چهارم این سریال نه تنها در حال کش دادن ماجرا نیست بلکه ریتم را تند تر کرده و در حال پیش رفت با سرعت دو چندان در داستان سریال است.
به طور کلی باید گفت اگر از سریال محبوب بریکینگ بد لذت برده اید به طور مسلم و حتمی از این سریال خوش ساخت که محصول همان تیم سازندگان سریال بریکینگ بد است نهایت لذت را خواهید برد.
Stranger Things
- تهیه کننده: The Duffer Brothers
- ستارگان: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard,Millie Bobby Brown
- ژانر: علمی تخیلی – ترسناک
پس از این سه سریال که در سبک های خود بهترین های سال ۲۰۱۷ هستند نوبت به بهترین سریال اینترنتی امسال می رسد. امسال شاهد بیش ترین سریال های پخش اینترنتی بوده ایم. سریال های اینترنتی به سریال هایی گفته می شود که به جای پخش از تلویزیون به صورت آنلاین در فضای مجازی و عمدتاً یوتیوب منتشر می گردند.
پر آوازه ترین و محبوب ترین آن ها سریال «اتفاقات عجیب» است.
این سریال که با استقبال شدید مردمی مواجه بود علاوه بر مردم توانست دل منتقدان را نیز به دست آورد. میانگین نمرات منتقدان برای این فیلم رقم باور نکردنی ۹۶ از ۱۰۰ است. سایت ای ام دی بی (IMDb) نیز امتیاز ۹.۵ از ۱۰ را برای این فیلم اختصاص داده است.
انتخاب این سریال برای ورود به ۲۵۰ سریال برتر دنیا توسط مردم حاکی از موفقیت این سریال در میان مردم دارد. امروزه کم تر فیلم یا سریالی دیده می شود که بتواند هم نظر مثبت منتقدان و هم نظر مثبت مردم را هم زمان به دست آورد ولی این سریال توانست این کار را به صورت استادانه ای انجام دهد.
فصل دوم این سریال امسال منتشر شد و توانست همانند فصل اول در تمام جنبه ها موفق ظاهر گردد.
Rick and Morty
- سازندگان: Justin Roiland, Dan Harmon
- صدا پیشگان: Justin Roiland, Chris Parnell, Spencer Grammer, Sarah Chalke
- ژانر: کمدی تاریک – انیمیشن
برای پنجمین سریال برتر امسال تصمیم گرفته ام به سراغ انیمیشن ها برویم. امسال شاهد انتشار فصل جدید از پارک جنوبی (South Park) و فامیلی گای (Family Guy) بوده ایم. که البته امری عادی و روتین است که بیش از یک دهه در حال تکرار شدن است. ولی انیمیشنی که همگان را به وجد آورده است و به نوعی باعث جنون عمومی مردم گردیده است سریال انیمیشنی ریک و موتی است.
هر قسمت آن مفهومی نهفته در دل خود دارد. جنون مردم در پیدا کردن سس سنچوآن (سس محبوب ریک) نشان از ریشه های عمیق این سریال در میان افکار جوانان امروزی دارد. گویی که آنان را شست و شوی مغزی داده است (کدام انسان سالمی برای یک بسته سس مبلغی در حدود ۵۰۰۰ دلار می دهد).
کمدی تاریک این سریال به مزاج کم تر کسی خوش می آید ولی باید دانست که در میان این کمدی نکات بسیاری نهفته است. تماشای این انیمیشن بدون عینک دقت ممنون است. هر حرکتی، هر جوکی و حتی هر دیالوگی در این انیمیشن مفهومی خاصی دارد.
این سریال با روایت داستانی خاص خود توانسته است جای خود را در صنعت سینما باز کند و یک پله بالا تر از سایر سریال های هم رده خود بنشیند.
برترین شکست های سال ۲۰۱۷ در صنعت سینما:
در انتهای این مقاله تصمیم داریم به بررسی دو شکست فجیع امسال در صنعت سینما بپردازیم. فیلم های پر هزینه ای که به سختی قادر به فروش حتی نزدیک به بودجه اصلی خود بودند امسال زیاد مشاهده شده اند ولی دو فیلمی که برنده دریافت جایزه بدترین فیلم های سال ۲۰۱۷ شده اند هر چند توانستند بودجه اصلی خود را جبران کنند ولی از نظر منتقدان و عموم مردم بدترین شکست را متحمل شدند.
Justice League
- کارگردان: Zack Snyder
- تهیه کننده: Charles Roven, Deborah Snyder
- نویسنده: Gardner Fox, Chris Terrio, Zack Snyde
- ستارگان: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller
به نظر من این فیلم از همان ابتدا شکست خورده بود. پس از شکست و سقوط فیلم سوپرمن علیه بتمن در چند سال گذشته. دی سی با موجی از انتقادات و توهین ها روبرو شد. افرادی در فضای مجازی شروع به نوشتن مقاله هایی علیه این کمپانی کردند.
فیلم بتمن علیه سوپرمن سکویی برای ایجاد وضعیت، مردم علیه دی سی بود. ای کاش از همان ابتدا دی سی به سبک سه گانه بتمن نولان پای بند می بود. آن سه گانه ی با ارزش کجا و فیلم های امروزی دی سی کجا!
در پی نوشته شدن نقد های تند علیه دی سی این کمپانی برای یک بار هم که شده باشد حرکتی درست را انجام داد. طی یک مصاحبه در خصوص لیگ عدالت گفته شد که تمام نقد ها و مقاله های انتقادی که توسط مردم نوشته شده است جمع آوری خواهد شد تا در آخرین ساخته این کمپانی یعنی لیگ عدالت که در اواخر سال ۲۰۱۷ اکران خواهد شد استفاده گردد.
حتی اعلام گردید مردم هر نقد و انتقادی علیه ساخته های قبلی دی سی دارند آن را منتقل کنند. این حرکت نسبتاً هوشمندانه (ابلهانه) دو پیامد داشت. اول اینکه دل طرفداران کامیک دی سی را حتی برای مدتی کوتاه هم که شده شاد کرد و دوم اینکه توقعات طرفداران را فرسنگ ها به جلو برد.
اما چندی نگذشت که اولین ضربه به فیلم وارد گشت. کارگردان مجموعه زک اسنایدر از پروژه استعفا داد. علت آن نیز مرگ نا به هنگام و دلخراش دخترش بود. دی سی به سرعت وارد عمل شد تا قصر پوشالی خود را از نابودی نجات دهد.
به سرعت کارگردانی جدید یعنی جاس ویدون را که در کارنامه خود فیلمی همچون انتقام جویان را داشت برای کارگردانی فیلم انتخاب کرد. باری دیگر خطر از کنار گوش دی سی رد شد ولی مشکلات و حواشی فیلم به اینجا ختم نمی شود.
توقف چندین و چندین باره فیلم برداری به دلایل مختلف، حضور هنری کاویل در نقش سوپرمن با سبیل و حذف سبیل او با استفاده از جلوه های ویژه، تغییر ناگهانی انتهای فیلم و فیلم برداری دوباره آن و… مشکلاتی بودند که بر سر راه این فیلم قرار گرفتند.
بالاخره این فیلم اکران گردید و قصر پوشالی دی سی یک هفته ای دوام آورد. ولی پس از گذشت هفته اول اکران این فیلم در سرازیری تباهی گرفتار شد و هم اکنون در حال سقوط در تباهی و شکست است. این هفته این فیلم فقط و فقط ۵ میلیون دلار فروش داشت که در مقایسه با فیلم ها هم رده مانند انتقام جویان این رقم یک شوخی به نظر می رسد.
این فیلم نه تنها در بخش فروش به نوعی شکست خورد (با این که ۶۴۵ میلیون دلار فروخت) از نظر منتقدان نیز فیلم ضعیف و به دور از انتظار محسوب می شود. طرفداران دی سی نیز روی خوشی به این فیلم نشان ندادن.
تنها دست آوردی که از این فیلم به دست آمد تغییر حتمی سیاست های دی سی است تا شاید قهرمانان این کمپانی نجات یابند.
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
- کارگردان: Joachim Rønning, Espen Sandberg
- تهیه کننده: Jerry Bruckheimer
- نویسنده: Jeff Nathanson, Terry Rossio
- ستارگان: Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario
قسمت پنجم این سری فیلم ها امسال با اکران خود خنده را بر روی چهره دیزنی خشک کرد.
سه گانه ابتدایی فیلم دزدان دریایی کارائیب علی رقم مشکلات بسیار سرگرم کننده بود ولی انتشار قسمت چهارم در سال ۲۰۱۵ نشان داد که این فیلم در سراشیبی زوال قرار گرفته است. بی توجهی سازندگان (سیاه نمایی و نشان دادن توجه الکی) و تغییر ندادن سیاست ها باعث انتشار قسمت پنج این فیلم به صورت خام شد.
مشکلات بسیاری در فیلم وجود داشت که حتی من نیز از گفتن آن ها در مانده ام. اصلی ترین مشکل فیلم بی ارتباط بودن اجزای آن و نبود انسجام داستانی است. انگار که اجزای فیلم توسط یک کودک ده ساله به هم ربط داده شده اند. داستان کلیشه ای فرزند گمشده در کنار داستان زوال شخصیت اصلی فیلم و اضافه شدن یک داستان بی ربط دیگر توسط خانواده ترنر و اشارات بی ربط در میانه فیلم باعث می شود فیلم بی معنی گردد.
شاید موفقیت بالای سه قسمت ابتدایی انتظارات را برای این فیلم افزایش داده است. شاید اگر قسمت پنجم را فیلمی مجزا در نظر بگیریم بتوان آن را قابل تحمل تر دید.
ولی آنچه معلوم است احساس ماجراجویی قسمت های قبلی در این فیلم به هیچ وجه وجود ندارد.
از تمام جهات سال ۲۰۱۷ سالی به یاد ماندنی برای دوستداران سینما بود. سالی که در آن بهترین فیلم های کمدی این دهه اکران شدند، سالی که تعداد فیلم های ترسناک آن از جمع سه سال گذشته بیشتر بود، سالی که در آن فیلمی درام نمره کامل را از منتقدان دریافت کرد.
دیگر نیاز به گفتن نیست که امسال بهترین کامیک های کل تاریخ سینما نیز منتشر شدند.
تنها چیزی که می توان در مورد این سال گفت این است:
«چه زمان خوبی برای زنده بودن و جوانی است.»
نظر شما چیست؟ فیلم یا سریال مورد دلخواه شما در سال ۲۰۱۷ کدام بود؟
نظرات