سرانجام پس از شایعات و حرف و حدیثهای فراوان، چند روز پیش شرکت سامسونگ از آخرین پرچمدار خود رونمایی کرد. پس از شکست بزرگ گلکسی نوت ۷ اکنون همه نگاهها به سمت گلکسی اس ۸ معطوف شده و سامسونگ نیز از این امر به خوبی آگاه است. به همین دلیل این غول کرهای تمام تلاش خود را به کار بسته است تا محصولی خیرهکننده به بازار عرضه کند و به نظر میرسد در این راه نیز تا حد زیادی موفق بوده است. اکنون قصد داریم گلکسی اس ۸ سامسونگ را زیر ذرهبین ببریم و موشکافانه آن را بررسی کنیم. با گیمر همراه باشید.
طراحی
بعد از اینکه گفته میشد گلکسی اس ۷ پروژه جدیدی برای سامسونگ محسوب میشود و Project Zero نام دارد، دیدیم که باز هم چیز زیادی در آن گوشی تغییر نیافت. اما در گلکسی اس ۸ به خوبی معلوم است که سامسونگ دست به نوآوری زده و سنت قبلی این کهکشان را تغییر داده است. کلید خانه (Home) دیگر وجود فیزیکی نداشته و به جای آن میتوان عملکرد این کلید را در صفحه و به صورت خازنی تجربه کرد. با این حال مانند آیفون ۷، گلکسی اس ۸ هم هنگام لمس کلید خانه لرزشی ایجاد میکند که تجربه فیزیکی دکمه را به ما القا کند. حسگر اثر انگشت نیز از پنل جلوی گوشی به عقب گوشی و به کنار دوربین رفته است.
در سمت چپ اس ۸ علاوه بر کلیدهای صدا (Volume)، کلیدی برای دستیار صوتی هوشمند بیکسبی (Bixby) گنجانده شده است و این نشان از میدهد که این دستیار هوشمند سامسونگ آیندهای گسترده خواهد داشت. همانند پرچمدار الجی، صفحه نمایش اس ۸ نیز در گوشههای خود کمی خمیدگی دارد که باعث القای حس نرمی میشود. البته باید این را هم گفت که عدهای از این تغییر ناراضی هستند! شما از این پس به یاری پورت USB C میتوانید براحتی هردو طرف شارژر را به گوشی متصل کنید، این درگاه مثل قبل در کنار اسپیکر گوشی قرار گرفته است.
برخلاف گلکسیهای قبلی که در دو نسخه معمولی و خمیده (Edge) عرضه میشدند، گلکسی اس ۸ اینطور نیست و هردو نسخه اس ۸ و اس ۸ پلاس دارای صفحه نمایش خمیده هستند. تلفیق صفحه نمایش با بدنه پشتی فلز و شیشه در گلکسیهای اخیر باعث شده است کاربر همگام بودن معماری ساخت گوشی را به نحو احسن حس کند که اس ۸ نیز از این قاعده مستثنا نیست. ویژگی خاص دیگر گلکسی اس ۸ ضد آب بودن آن است.
نرمافزار
بعد از مدتها بازخورد و پیشنهاد بالاخره سامسونگ طراحی رابط کاربری را در اس ۸ تغییر داد. رابط کاربری جدید از الگوهای گرافیکی مدرن نهایت استفاده را کرده و گزینههای جدیدی از جمله امکان باز شدن منو همانند ۳D Touch موجود در آیفون به این گوشی هوشمند اضافه شده است. یکی از اپلیکیشنهای بهبود یافته اپلیکیشن یادداشت است که پیشرفتهای خوبی داشته و میتوانید در آن به طراحی مشغول شوید سپس آن را به انواع فرمتهای تصویری تبدیل کنید.
گلکسی اس ۸ از آخرین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی از اندروید نوقا ۷.۰ بهره میبرد و مسلما توانایی زیادی برای تحمل نسخههای بعدی سیستمعامل خواهد داشت.
دوربین
میرسیم به یکی از اصلیترین پارامترهای بررسی گوشی هوشمند؛ دوربین. گلکسی اس ۸ همانند اس ۷ دارای دوربین با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با اندازه ۱.۲۵ اینچی دارد و به لطفا دریچه دیافراگم ۱.۷ بیشتر انتظارات را برآورد میکند. اس ۸ از لرزشگیر اپتیکال بهره میبرد که به کمک پردازش تصویر به صورت Dual Pixel و سرعت فوکوس در حد دوربینهای دیجیتالی (DSLR) کیفیتی فراتر از عالی را ارائه میکند. این سنسور دوربین که ساخت کمپانی سونی است، فوکوس فوقالعاده سریع دارد که حتی امکان ثبت عکس از اشیا در حرکت را به خوبی مهیا میکند.
لازم به ذکر است رابط کاربری دوربین گلکسی اس ۸ عوض شده و رابطی همانند رابط گوشیهای آیفون را به خود گرفته است. برآمدگی لنز دوربین نیز در حد قابل قبول میباشد.
صفحه نمایش
سامسونگ اینبار اندازه صفحه نمایش را کمی دست کاری کرده و اندازه بزرگتری را نسبت به قبل برای نمایشگر در نظر گرفته است. گلکسی اس ۸ صفحه نمایش ۵.۸ اینچی با رزولوشن ۱۱۴۰×۲۹۶۰ را در خود جای داده که تراکم پیکسلی ۵۷۰ را دارد. این نمایشگر تکنولوژی OLED را اینبار به خود گرفته است. شیشه نمایشگر نیز به لطف Corning Gorilla Glass 5 از لحاظ مقاومت دیگر حرفی برای گفتن نمیگذارد.
سیاست دو نسخه گوشی، یکی با صفحه تخت و دیگری با صفحه خمیده دیگر وجود ندارد و سامسونگ هردو نسخه از گلکسی اس ۸ را به نمایشگر خمیده (Edge) مجهز کرده است. گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس هردو از اندازه صفحه نمایش بزرگی برخوردارند که با حذف کلید فیزیکی خانه (Home) منجر به عادی دیده شدن گوشی میشود، اما این را بدانیم این دو گوشی بزرگتر از حد دست طراحی شدهاند.
امنیت
از لحاظ نرمافزاری سامسونگ تاکنون در گلکسیهای خود از اپلیکیشن Knox استفده میکرد که باتوجه به استقبال کم و کمبود امکانات برنامه، این اپلیکشین دیگر اهمیتی ندارد و اپلیکیشن Secure Folder جایگزین آن شده است. اما اگر بخواهیم در مورد امنیت کل دستگاه و قفلهای هوشمند آن صحبت کنیم حرف زیادی برای گفتن وجود دارد؛ حسگر اثر انگشت و حسگر تشخیص چهره از این گروه هستند.
حسگر اثر انگشت فقط جای خود را تغییر داده و کمی سرعت آن افزایش یافته است. اما این حسگر تشخیص صورت است که قابلیت جدیدی محسوب شده و با درک قیافه شما به باز کردن قفل صفحه میپردازد. علاوه بر این دو امنیت پایدار، حسگر عنیبیه نیز در این گوشی بکار رفته. اما حسگر عنبیه چون فعلا در ابتدای کار است، بهتر است کاربران بدون عینک و لنز چشمی از آن استفاده کنند، در غیر این صورت قفل با اثر انگشت پیشنهاد میشود.
اسپیکر
بسیاری از کمپانیهای گوشی هوشمند به کیفیت صدای اسپیکر اهمیت بیش از حد میدهند، طوریکه حتی کمپانی اپل برای استریو کردن بلندگوی گوشی آیفون ۷ طراحی آن را تغییر داد و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون را از محل مورد نظر این گوشی حذف کرد. علاوه بر اپل، کمپانی اچ تی سی از همان اول سعی در گذاشتن بلندگوهای استریو و مرکب با محیط داشته است و برای اینکار در گوشیهای میانرده و بالارده خود بیشتر مواقع از دو بلندگو استفاده میکرد. اما سامسونگ همانند گلکسی اس ۶ و گلکسی اس ۷ دست از اسپیکر تکی برنداشته و در پرچمدار جدید یعنی اس ۸ باز هم یک اسپیکر گنجانده است. پس باوجود این نوع طرز تفکر سامسونگ، این مورد شاید یک نقطه عطف برای سه کهکشان اخیر (اس ۶ – اس ۷ – اس ۸) سامسونگ محسوب شود.
سختافزار
از همه چیز که بگذریم، گلکسی اس ۸ از لحاظ سختافزاری چیزی برای گفتن باقی نمیگذارد. اس ۸ از دو نسخه پردازنده سامسونگ اگزینوس ۸۸۹۵ و اسنپدراگون ۸۳۵ بهره میبرد که هردو پردازنده ۸ هستهای هستند. برای کارهای گرافیکی از جمله بازی نیز از پردازنده گرافیکی Mali G71 MP20 به کار برده شده که منجر به هرچه سریعتر و روان بودن گوشی در انجام کارهای سنگین میشود. گلکسی اس ۸ همانند اس ۷ از رم ۴ گیگابایتی برخوردار است که این نشان از کافی بودن این مقدار حافظه میدهد چراکه سامسونگ تغییری در آن بوجود نیاورده است. قابل ذکر است که باتری اس ۸ باز هم ۳۰۰۰ میلیآمپر بوده و با اینکه گوشی اندازه بزرگتری دارد، نسبت به اس ۷ تغییری نکرده است.
دستیار صوتی بیکسبی (Bixby)
چندی پیش بود که سامسونگ در کنار دستیار صوتی گوگل، اپلیکیشن S Voice را هم قرار داده بود که بیشتر جنبه ظاهری داشت و کمتر کسی از آن استفاده میکرد. S Voice قدرت زیادی نداشت و نیازمند اتصال همیشگی به اینترنت بود. اما هم اکنون سامسونگ از دستیار هوشمند جدید خود با نام بیکسبی رونمایی کرده است که نسبت به دستیار قبلی بسیار بهتر عمل میکند. بیکسبی میتواند با دکمه جدید زیر کلیدهای صدا (Volume) فعال شود و منتظر دستورهای شما برای اجرا باشد. علاوه بر این امکانات این دستیار جدید قادر خواهد بود تا به طور هوشمند تنها با عکسهای گرفته شده توسط شما اطلاعاتی در مورد عکس بدهد، مثلا اگر از یک لپتاپ عکس بگیرید میتواند شما را از قیمت، فروشندگان و جزئیات آن آگاه سازد. بیکسبی کلی ویژگی دارد که باید آن را تجربه کرد.
جمعبندی
اگر بدنبال یک گوشی هوشمند هستید که هیچ کم و کاستی را نداشته باشد مسلما گلکسی اس ۸ به نیاز شما پاسخ خواهد داد و حتی بیشتر! بررسیها نشان میدهد که این گوشی اشکالی نداشته و برخلاف گلکسی نوت ۷، میتوان به آن اعتماد کرد. قدرت اس ۸ بیشتر از توان یک گوشی هوشمند است؛ دوربین، سختافزار، صفحه نمایش خوش ساخت این گوشی قدرت نهفته آن را به خوبی ثابت میکنند.
تنها یک چیز ممکن است شما را در انتخاب دلسرد کند آن هم نوآوری و تغییر زیاد این گوشی توسط سامسونگ میباشد، ولی این بدین معنی نیست که طراحی خوب نیست بلکه عادت به طراحی جدید سامسونگ است که شاید کمی زمان ببرد.
نظرات